Connect with us

Musikk

Mötley Crüe bekrefter: Mick Mars gir seg, kommer ikke til Norge! – John 5 (Rob Zombie) blir ny gitarist

Published

on

Foto: Offisielt Mick Mars profilbilde facebook - www.facebook.com/mrmickmars og foto: John 5 - fotokreditt: Tyrel Snowden/ wikipedia

Norgesaktuelle Mötley Crüe har nå offisielt bekreftet det som første kom ut i mediene som en ubekreftet melding, at deres legendariske gitaristen Mick Mars (71) pensjonerer seg og dermed trekker seg fra den pågående stadionturnèen sammen med Def Leppard.

Les også: Mötley Crüe + Def Leppard til Norge

Samtidig kan de bekrefte at gitarist John 5, kjent fra blant annet Rob Zombie, Marilyn Manson, stepper inn for Mick Mars slik at bandet kan fortsette pågående turnè.

Bandet har bekreftet nyheten gjennom en egen «statement» som er publisert bl.a. på deres offisielle facebookside. Oversatt til norsk lyder melding som følger:

«Selv om endring aldri er lett, aksepterer vi Micks beslutning om å trekke seg fra bandet på grunn av utfordringene med sin helse. Vi har sett Mick håndtere sin Bekhterevs sykdom i flere tiår, og han har alltid klart det med det ytterste mot og ynde. Å si «nok er nok» er den ultimate handlingen av mot. Micks lyd var med på å definere Mötley Crüe fra det øyeblikket han plugget inn gitaren sin på vår aller første øving sammen. Resten, som de sier, er historie»

«Vi vil fortsette å hedre hans musikalske arv. Vi vil oppfylle Micks ønske og fortsette å turnere verden rundt som planlagt i 2023. Det vil utvilsomt kreves en helt enestående musiker for å fylle Micks sko, så vi er takknemlige for at vår gode venn, John 5, har sagt ja til å komme om bord og bli med bandet videre. Vi gleder oss til å se alle Crüeheads ute på veien!»Vince, Tommy og Nikki

«Jeg er beæret over å videreføre Micks arv og gleder meg til å spille disse sangene»John 5

Norgesaktuelle Mötley Crüe headliner sammen med Def Leppard som tidligere annonsert under Trondheim Rock 2023. At John 5 kommer inn som erstatter for Mick Mars kan fort bli like spennende som når gitarist Simon McBride kom inn for Steve Morse med stor suksess i Deep Purple tidligere i år. Hans opptreden med Deep Purple under bl.a. årets Tons Of Rock ble en uforglemmelig sterk opplevelse for alle som opplevde koserten.

Les også: Deep Purple på Tons Of Rock – Se bilder og filmklipp fra konserten

Ofte kan slike «innhopp» tilføre etablerte band ny fantastisk energi. Kanskje det samme vil skje også for Mötley Crüe. John 5 er en rådyktig gitarist og mangeårig venn av Mötley Crüe`s låtskriver og bassist Nikki Sixx. Han er også medlem av supergruppen L.A. RATS som i tillegg består av Nikki Sixx, Rob Zombie og trommeslager Tommy Clufetos (turnè-trommis for Black Sabbath og Ozzy Osbourne). John 5 er også en av medforfatterne på de tre originale sangene på Mötley Crûes soundtrack til filmen «The Dirt». Låtene «The Dirt», «Crash and Burn» og «Ride with the Devil»:

Les også: Mötley Crüe filmen hatet av kritikere – elsket av fansen

– «It’s difficult to put into words the impact that Eddie Van Halen had on my life. There’s no one that influenced me more than Eddie, he was an inventor an amazing songwriter and the greatest guitar player that ever lived»John 5

Og det kan du merke ofte når du lytter til John 5 fantastiske gitarspill. Hør bare på det fete klippet nedenfor der han også har med seg Dave Mustain (Megadeth) på låta «Que Pasa» som er hentet fra hans soloalbum «Sinner» som ble utgitt i 2021:

Her er også musikkvideoen til instrumentallåta «Land Of The Misfit Toys» fra samme album:

Vi tror John 5 kan bli en meget spennende erstatter til Mick Mars – Bare å glede seg!

Hva tror du?

Del dine kommentarer på Rockman facebook (her)