Connect with us

Filmer&Bøker

Meryl Streep rocker i ny film! – Fikk gitarhjelp av Neil Young!

Published

on


( photo: Sony Picture digital productions inc)

– Den amerikanske trippel Oscar Award prisbelønte skuespiller Meryl Streep (66) spiller hovedrollen i filmen «Ricky & The Flash» som hadde filmpremiere på amerikanske kinoer 7. august. Filmen har premiere på norske kinoer i løpet av høsten.

«Ricky & The Flash» er en amerikansk drama-komedie film regissert av Jonathan Demme og skrevet av Diablo Cody og handler om en kvinne (Ricky) som forlater sin familie for å bli en rockestjerne og senere får en sjanse til å gjøre det godt igjen. Meryl Streep spiller rollen som Ricky, den kvinnelige frontfiguren i rockebandet «The Flash». Gitaristen i bandet (Greg) spilles av selveste Rick Springfield. Han fikk sitt gjennombrudd som soloartist tidlig på 80-tallet med albumet «Working Class Dog» og hitlåta «Jessie`s Girl». Så langt har Springfield utgitt hele 19 studioalbum som inkluderer hans siste utgivelse «Stripped Down» som ble utgitt tidligere i år.

Meryl Streep måtte i forkant av filminnspillingen lære seg å spille gitar helt fra grunnen. Rent tilfeldig skulle det vises seg at selveste Neil Young gav henne 45 minutters grunnleggende el.gitarkurs. Innledningen til gitarleksjonen var enkel. Det første han gjorde var å ta sats med høyrefoten å sparke «vegg-i-mellom» alle unødvendige tekniske hjelpemidler:

– «What is all this f******??»

 

Se filmklippet der Meryl Streep forteller om hendelsen under The Tonight Show

Mye av musikken ble spilt inn live under filminnspillingen for å få den rette atmosfæren.

Sjekk låta «Cold One» fra filmen:

Selve handlingen i filmen er skrevet av den amerikanske manusforfatteren Brook Busey-Maurio, bedre kjent under pseudonymet Diablo Cody. Hun baserer handlingen delvis på en sann historie om sin svigermor Terry Ciery som i årevis har vært front figur i et New Jersey bar-band. I filmen så skapes figuren Ricki som da forlater sin mann og barn for å leve ut sine drømmer om å bli en rik og berømt rockestjerne. Bandet «The Flash» ender opp som et dårlig betalt bar-band og Ricky må jobber som kasserer ved siden av for å få endene til å møtes. Når datteren Julie, som forøvrig spilles av Meryl Streep 32 årig virkelige datter Mary Willa «Mamie» Gummer), forsøker å ta sitt eget liv blir hun kontakt av eksmannen Pete (spilles av Oscar Award belønnede Kevin Kline) som ber henne om å besøke Indianapolis og hjelpe sin fraseparerte datter gjennom en vanskelig tid. Til tross for å være blakk, kommer Ricki til Indianapolis for å hjelpe datteren, men Julie er fiendtlig og uvennlig. Det samme er hennes to sønner.

Her kan du se filmtraileren:

Filmfakta:

Skuespillere: Meryl Streep, Mamie Gummer, Kevin Cline, Rick Springfield, Sebastian Stan

Regi: Jonathan Demme, Manus: Diablo Cody

Nasjonalitet: USA, Språk: Engelsk

Produksjonsselskap: Sony Pictures Entertainment, TriStar Pictures, LStar Capital, Marc Platt/Badwill Entertainment

Lengde: 1 t. 41 min.

Aldersgrense: Tillatt for alle

#RMFILMEROGBOKER

«Like» oss på Facebook og få ferske musikkrelaterte nyheter direkte til siden din:

Continue Reading
Advertisement