Connect with us

Filmer&Bøker

Jimmy Page med fotografisk selvbiografi!

Published

on

En av rockehistoriens absolutt største unike gitarister, Jimmy Page (70) kjent fra bl.a. Led Zeppelin og The Yardbirds utgir nå en fantastisk spennende fotografisk selvbiografi med boktittel: «Jimmy Page by Jimmy Page The Open Edition«. Boken er personlig skapt av Jimmy Page selv for å fortelle sin historie for første gang.

«I’ve been asked on a number of occasions to do a written book and I thought of the other side of the coin. I thought it would be unique to have an autobiography in photographs.» – Jimmy Page

Boken ble tidligere utgitt som en hånd-bundet utgave med et begrenset opplag på 2500 nummererte og signerte eksemplarer. I løpet av våren 2010 ble boken den raskest selgende bok i det engelske forlaget Genesis Publications ’40-årige historie. Nå har bokselskapet og Jimmy Page skapt et mer tilgjengelig og rimelig utskrift av boken, kjent som «The Open Edition» der Jimmy har valgt hver og en av de 650 fotografier. Det er mange sjeldne funn, som for eksempel der Led Zeppelin spiller en improvisert konsert på en nattklubb i Jersey, eller dobbelteksponering av Jimmy og Brian Jones (The Rolling Stones) av Ian Stewart. Jimmy valgte en av hans favoritt portrettbilder for bokomslaget: et 1977 passfoto, fotografert av Neal Preston ombord Led Zeppelins private tour jet.

Se intervju med Jimmy Page på BBC Breakfast (11 oktober 2014):

Det har tatt over to år å lage denne 512-siders fotografiske selvbiografieb som dokumenterer Jimmy Pages sin musikalske reise, fra 13 år gamle korgutt til Sixties session musiker, gjennom The Yardbirds til Led Zeppelin og utover. I form av bildetekster, har Jimmy fortalte historien om sin legendariske karriere og «The Open Edition» har blitt oppdatert for å bringe historien om JP utrolige liv opp til i dag.

Les også: Den spennende historien om Led Zeppelin >

Følg med på Rockman fremover for oppdaterte nyheter om Jimmy Page og andre spennende musikknyheter!

Sjekk også ut den fete oversikten Tidenes Beste Albumutgivelser og flere spennende albumnyheter: trykk her

#RMROCK

Continue Reading
Advertisement