Connect with us

Musikk

Måneskin til Slottsfjell 2022 – Spiller sin første konsert i Norge

Published

on

Foto: offisielt pressefoto Måneskin 2021/ Slottsfjell festivalen

Eurovision-vinnerne Måneskin spiller sin første konsert i Norge under Slottsfjell 2022.

Damiano David, Victoria De Angelis, Thomas Raggi og Ethan Torchio startet som gatemusikanter, og er for lengst blitt verdensstjerner. De var bare rundt 20 år, da Måneskin i mai 2021 kunne feire seieren i den internasjonale Eurovision-finalen.

Les også: Måneskin vant Eurovision 2021 – Se før og etter videoer!

Siden har det italienske rockebandet gått inn på listene i nærmere 70 land, med monsterhits som «Zitti E Buoni», «I Wanna Be Your Slave» og «Beggin’».

–  Måneskin representerer et slags paradigmeskifte, der den gitarbaserte rocken er på full fart tilbake, sier bookingsjef Toffen Gunnufsen Slottsfjell i Tønsberg.

– De treffer tidsånden på en helt spesiell måte, og gjør spektakulære sceneshow.

Måneskin havnet kjapt i rampelyset i hjemlandet. I 2017 kom bandet på andreplass i den italienske utgaven av X Factor. Året etter ga de ut albumet «Il ballo della vita», som de i mars 2021 fulgte opp med «Teatro d’Ira, Vol. 1». Samme måned vant de den internasjonale sangfestivalen i San Remo.

To måneder senere var de unge italienerene plutselig verdensstjerner. Sangene deres er i dag strømmet rundt 3, 5 milliarder ganger. Videoene spilles igjen og igjen på YouTube.

Nå blir Måneskin et av de heteste trekkplastrene på Slottsfjell 2022, som arrangeres i Tønsberg den 13. og 14. juli til neste år. Der skal de dele scene med blant annet Lewis Capaldi og Sigrid, men også rockeband som Mother Mother og Inhaler.

Slottsfjell skal være en festival som presenterer det aller beste innen mange sjangere, sier Toffen.

– Vi gleder oss stort til neste sommer, og slipper nye navn forløpende nå i desember. Vi har flere store artister på blokken, som nok kommer til å vekke litt oppsikt, forteller en fornøyd bookingsjef.

Slottsfjell går av stabelen 13. og 14. juli på Kaldnes 5 minutters gange fra Tønsberg sentrum. Foreløpig er Lewis Capaldi (UK), Måneskin (IT), Sigrid, Tion Wayne (UK), Dagny, Mother Mother (US), Inhaler (IRL) og Ash Olsen bekreftet for utendørskonsertene. I tillegg til de mange konsertene på dag -og kveldstid, inviterer Slottsfjell 2022 også til Norges største nattklubb «Natten». Her er foreløpig bekreftet Galantis (SE), R3HAB (NL), Matoma og bbno$ (US).

Flere artister vil bli sluppet fortløpende.

For informasjon og oppdateringer, sjekk www.slottsfjell.no 

Les også: Beste albumutgivelser 2021

Er du klar for festivalsommeren 2022?

Skriv i kommentarfeltet på Rockman facebook tilhengerside