Connect with us

Musikk

Judas Priest hardt, raskt og heftig – Les anmeldelse fra Tons Of Rock

Published

on

Foto: Tommy Østby, www.rockman.no - Judas Priest. Tons Of Rock 2024

Denne saken er skrevet av Tommy Lund-Pettersen

Judas Priest åpner konserten hardt, raskt og heftig med «Panic Attack». Om vi tidligere har hørt høyfrekvent vokal er det få som slår Rob Halford. De følger på med tøffe «You´ve Got Another Thing Comin´». Litt dårlig respons på allsang, men en Halford i showende storslag og et angrep av en gitarvegg holder mer nok til at mange går litt bananas.

Foto: Tommy Østby, Rockman.no – Judas Priest. Tons Of Rock

Vokalen drukner litt i gitarlyden under «Rapid Fire», men det er ikke vokalisten sin skyld.

Gitarlyden er sinnssykt høy. Hvinende gitarer og intens Halford gjør låta. Med tanke på hvor hard musikken er, så er det litt gøy at skjegget til Halford har utviklet seg til å ligne nisseskjegg.

Foto: Tommy Østby, Rockman.no – Judas Priest. Tons Of Rock

«Breaking The Law» er en klassiker som fremføres med simultant dansende gitarer og en showende vokalist som får med seg publikum. Heftige «Riding On The Wind» er preget av både hvinende vokal og gitarsoloer. «Devil´s Child» er rocka, men mindre mangler et lite puff i for å nå opp til de første låtene. Vinden ødelegger for lyden. Låta er litt monoton, selv om den er tøff.  Det skyter flammer fra bakre høytalertårn til «Sinner», en låt med mye «gitarmoro». Litt mer boogie i rytmen, men Halford og gitarer hviner, så vi hører det er Judas Priest.

Foto: Tommy Østby, Rockman.no – Judas Priest. Tons Of Rock

«Turbo Lover» går ikke fullt så raskt som mange andre av deres låter. Det er mer melodiøst og rett så fint. Selvfølgelig får vi en gitarsolo her. Spredt synging på refreng fra publikum uoppfordret. Halford prater om starten av metal. De og deres naboer Black Sabbath ønsket å si og skape noe nytt. Det har de klart, forteller et utsolgt Tons Of Rock. «Invincible Shield» er tittellåta fra siste plate. Den er hard, høy og med heftige riff og soloer fra gitaristene, som virkelig får leke seg. Soloene hviner høyere enn noen gang før under «Victim Of Changes». Bandet er lekent og vokalen er intens. Her er fremførelsen glimrende, men jeg mistenker at ikke det er det samme å høre låta i stua hjemme.

Foto: Tommy Østby, Rockman.no – Judas Priest. Tons Of Rock
Foto: Tommy Østby, Rockman.no – Judas Priest. Tons Of Rock

Halford får med seg publikum på yeyeye, og drar det ganske langt med oppføring av publikum. Det blir litt langdrygt å høre på, men vi blir i hvert fall inkludert. Etter noen minutter kommer de endelig i gang med en sang der han drar med seg yeye inn. Nesten rolig låt til dem å være. I hvert fall sammenlignet med «Pain Killer». En heftig, rask og tung låta med lang, hvinende gitarsolo. Riffene er fete og Halford er helt sjef. «Evil Eye» er nok en fet i en vill fremføring.

Robert Halford kjører Harley inn på scenen som en del av introen til «Hellbent For Leather». Gud bedre for en tøff låt! Han synger låta sittende på Harleyen, mens resten av bandet rocker vilt. De avslutter med monsterhiten «Living After Midnight». Omtrent hele Ekebergsletta synger med. Halford har total kontroll på publikum og synger intenst i et toneleie ingen andre på sletta klarer. Et fyrverkeri av en låt og en perfekt avslutning på kvelden

Slik var kveldens spilleliste:

01. «Panic Attack»

02. «You’ve Got Another Thing Comin’»

03. «Rapid Fire»

04. «Breaking The Law»

05. «Riding On the Wind»

06. «Devil’s Child»

07. «Sinner»

08. «Turbo Lover»

09. «Invincible Shield»

10. «Victim of Changes»

11. «The Green Manalishi (With the Two Prong Crown)» (Fleetwood Mac cover)

12. «Painkiller»

13. «Electric Eye

14. «Hell Bent for Leather»

15. «Living After Midnight»

Les også: Dette er publikums dom over konsertene fredag 28.06.24 på Tons of Rock

Les også: Dette er publikums dom over konsertene torsdag 27.06.24 på Tons of Rock

Les ogsåDette er publikums dom over konsertene onsdag 26.06.24 på Tons of Rock

Les også: Legendariske W.A.S.P. leverte varene på Tons Of Rock

Les også: Saxon med seige gitariff på Tons Of Rock

Les også: Slik bør du beskytte hørselen på konserter

Trykk her for å følge oss på Instagram

Var du på Judas Priest under årets Tons Of Rock?

– Opplevd bandet live tidligere?

Del dine kommentarer, konsertbilder og filmklipp på Rockman facebook (her)