Connect with us

Nyheter

John Lennon`s 1964 Rickenbacker fra «The White Album» solgt på auksjon i helgen for over 7,7 millioner

Published

on

 

Skrevet av Knut Eirik Myhre

John Lennons 1964 «British» Rickenbacker ble solgt i følge Guitarplayer for $ 910 000 (ca.7,7 millioner norske kroner) på auksjon nå i helgen. Salgspris gjør dette til den sjette mest verdifulle gitar og den femte mest verdifulle artist-eide gitar noensinne solgt på auksjon.

John Lennons 1964 Rickenbacker er en skikkelig «godbit» av et samleobjekt som ble brukt av John Lennon blant annet under innspilling av det som regnes av mange som The Beatles sitt beste og mest betydningsfulle album – The White Album (1968). På albumet finner du blant annet den unike låta «Helter Shelter», en låta som også regnes som selve inspirasjonskilden til Heavy Metal sjangeren: 

På det samme albumet finner du også den unike låta «While My Guitar Gently Weeps», skrevet av George Harrison. Samme låta som vi nylig omtalte som ble covret av artisten Prince der han fremfører en av tidenes råeste gitarsoloer.

Se klippet: Her fremfører Prince en av tidenes råeste gitarsoloer: – Får du ikke ståpels her, så har du ikke hår 

The Rose Morris Rickenbacker er den andre Lennon-eide gitaren som har blitt lagt ut på auksjon i de siste månedene. I november ble Lennons Gibson J160-E jumbo akustisk-elektrick solgt for en rekordhøye $ 2.4 millioner, noe som gjør den til den mest verdifulle artist-eide gitar noensinne solgt på auksjon.

Her presenteres Lennon`s 1964 Rickenbacker i forkant av auksjonen


 
Vinnerbudet for Rickenbacker ble plassert av Jim Irsay, eieren av Indianapolis Colts, som har en gitarsamlingen som inneholder mange verdifulle artist-eide gitarer, inkludert Bob Dylan ‘1964 Fender Stratocaster og Lennons «Paperback Writer» Gretsch. Irsay kom også hjem med Starr første 1963 Ludwig Oyster Black Pearl tredelt trommesett, som han kjøpte for $ 2,2 millioner. Starr brukt settet på scenen og i studio for en rekke konserter og innspillinger under fremveksten av Beatlemania mellom mai 1963 og februar 1964. 

Gitaren og trommesettet var en del av en mer enn 800 personlige gjenstander som inkluderte musikkinstrumenter, sjeldne album, klær og smykker eid av Beatles trommeslager Ringo Starr og hans kone, Barbara Bach, som ble lagt frem under auksjonen på Juliens i Beverly Hills, California, fra 3 til 5. desember 2015. #RMROCK

Continue Reading
Advertisement