Connect with us

Musikk

Hør avdøde Taylor Hawkins fremføre «Guess I’ll Go Away» på Johnny Winter tribute album som nettopp er sluppet av Edgar Winter

Published

on

Foto: Album cover "Brother Johnny" by Edgar Winter 2022 + skjermdump Edgar Winters Taylor Hawkins hyllest publisert på hans offisielle facebookside 27. mars 2022

Den legendariske blues/rock artisten Edgar Winter, bror av den avdøde gitargeni legenden Johnny Winter, har nå utgitt via plateselskapet Quarto Valley Records ett fantastisk hyllest album til sin bror som har fått tittel «Brother Johnny». På albumet har han med seg en rekke meget spennende og dyktige gjesteartister, der i blant avdøde Taylor Hawkins fra Foo Fighters. Taylor Hawkins ble invitert med på albumet av Edgar Winter som vokalist for å fremføre låta «Guess I’ll Go Away» som ble skrevet og utgitt av Johnny Winter som åpningslåt på hans fjerde studioalbum i 1970.

Les også: Bluesrock legenden Johnny Winter (70) er død

I et intervju med det amerikanske magasinet 98KUPD sier Edgar Winter følgende (oversatt av Rockman) om Taylor Hawkins bidrag på låta «Guess I’ll Go Away»: – «Det er en så merkelig tilfeldighet. Jeg mener, her er en fyr som synger en hyllest til min bror, Johnny, han synger sangen og så… går han bort selv. Og under lignende omstendigheter, på et hotellrom, på veien. Det er bare bisart og veldig spesielt»

Les også: Foo Fighters trommeslager Taylor Hawkins (50) er død

«Når det gjelder opplevelsen av å jobbe med Taylor er jeg er så inderlig glad for å ha fått muligheten til å møte ham, fordi han hadde en slik energi, bare ren kjærlighet til musikk … Og det rørte hjertet mitt. Dette er sannsynligvis en av hans siste opptredener, og det betyr all verden for meg å ha ham med på sangen.» Den 75 år gamle rockeren påpeker videre i intervjuet også at Hawkins opptreden brakte et element han følte manglet i prosjektet. «Jeg ønsket en mer moderne tilnærming til vokalen, i stedet for en gammeldags bluesstil,» forklarer Edgar. «Og det var perfekt for Taylor.»

Det er den første nye musikken med Hawkins som er utgitt siden hans død forrige måned.

Her kan du høre låta «Guess I’ll Go Away» fremført av Taylor Hawkins:

Trykk her for å høre låta på Spotify

Albumet «Brother Johnny» er for øvrig et fantastisk spennende album, en reise gjennom Johnnys musikalske liv, upåklagelig regissert, slik bare broren Edgar kunne. På dette inkluderende prosjektet har han fått med seg en imponerende rekke anerkjente musikere som kjente, eller ble inspirert av Johnny, inkludert: Joe Bonamassa, Doyle Bramhall II, John McFee, Robben Ford, Billy Gibbons, David Grissom, Taylor Hawkins, Warren Haynes, Steve Lukather, Michael McDonald, Keb Mo, Doug Rappoport, Bobby Rush, Kenny Wayne Shepherd, Ringo Starr, Derek Trucks, Waddy Wachtel, Joe Walsh, Phil X og Gregg Bissonette.

Det gitardrevne albumet feirer de ekspansive stilene Johnny var kjent for – de 17 sporene ble nøye kuratert av Edgar og produsent Ross Hogarth for å representere Johnnys utvikling som artist, og hedret hans store arv samtidig som de inkorporerte en personlig hyllest fra bror til bror, og som Edgar har skrevet to nye sanger for.

Dette er spillelisten på albumet:

 1. Mean Town Blues (Feat. Joe Bonamassa)
 2. Still Alive And Well (Feat. Kenny Wayne Shepherd)
 3. Lone Star Blues (Feat. Keb’ Mo’)
 4. I’m Yours And I’m Hers (Feat. Billy Gibbons & Derek Trucks)
 5. Johnny B. Goode (Feat. Joe Walsh & David Grissom)
 6. Stranger (Feat. Michael Mcdonald, Joe Walsh & Ringo Starr)
 7. Highway 61 Revisited (Feat. Kenny Wayne Shepherd & John Mcfee)
 8. Rock ‘n’ Roll Hoochie Koo (Feat. Steve Lukather)
 9. When You Got A Good Friend (Feat. Doyle Bramhall II)
 10. Jumpin’ Jack Flash (Feat. Phil X)
 11. Guess I’ll Go Away (Feat. Taylor Hawkins & Doug Rappoport)
 12. Drown In My Own Tears (Feat. Edgar Winter)
 13. Self Destructive Blues (Feat. Joe Bonamassa)
 14. Memory Pain (Feat. Warren Haynes)
 15. Stormy Monday Blues (Feat. Robben Ford)
 16. Got My Mojo Workin’ (Feat. Bobby Rush)
 17. End Of The Line (Feat. David Campbell Strings)

Her kan du høre hele albumet:

Hva synes du om Taylor Hawkins fremføring av «Guess I’ll Go Away»?

– Likte du albumet?

Del dine kommentarer på Rockman facebook tilhengerside