Connect with us

Musikk

Her fremfører Prince en av tidenes råeste gitarsoloer

Published

on

Foto: skjermdump av YouTube video "Prince, Tom Petty, Steve Winwood, Jeff Lynne and others -- "While My Guitar Gently Weeps"

Av og til oppstår det unike magiske musikalske øyeblikk. Slike hendelser skjer helst live på scenen eller i studio, gjerne i samspill med andre artister som man vanligvis ikke spiller sammen med. Ofte skjer de råeste musikalske øyeblikkene i situasjoner der artister møtes, senker skuldrene og spiller sammen for første gang.

Klippet nedenfor er hentet fra The Rock and Roll Hall of Fame i 2004 der blant annet fantastiske artister som Prince, Steve Winwood, Jeff Lynne og sønn til avdøde George Harrison ( ex The Beatles) fremfører sistnevntes unike låt «While My Guitar Gently Weeps» som en tributt til Harrison.

Denne fremførelsen er nettopp et slikt øyeblikk der musikalsk magi oppstår.

Det magiske oppstår når Prince tar fullstendig av med sin gitarsolo mot slutten av låta. Det er helt rått og en fantastisk nytelse som gir deg både hjertebank, ståpels og følelsesmessige gledestårer i øyekroken. Det som gjør dette så vannvittig kult er at Prince nærmest kommer litt anonymt inn på sidelinjen ca. midtveis i låta. Det starter ganske så nøyaktige på tiden 3: 25 ute i låta, men for guds skyld, hør låta fra starten og få med deg oppbyggingen steg for steg, det er da du blir revet med.

Når Prince bygger opp sitt gitarspill så blir de øvrige artisten med Tom Petty i spissen mer og mer overrumplet av det unike som oppstår.

Det blir litt sånn, – Wahoo!!! What the fu** is happening?

Du blir tatt med på en gitarreise av de sjeldne og bæres følelsesmessig med i låta. Det er så vannvittig bra at det nesten gjør vondt. Prince «stjeler» nærmest låta med sitt gitarspill, men på en herlig magisk måte. Så unikt at han gjør fantastiske artister som Tom Petty og Jeff Lynn til sitt backingband. Det sier enormt mye.

Sjekk også hva som skjer i avslutningen. Hvor i all verden blir det av gitaren til Prince?

Takk Prince, for alle de magiske musikalske øyeblikk du har gitt oss!

Les også: Musikkikonet Prince (57) er død

Del dine magiske Prince øyeblikk

Skriv nedenfor eller på Rockman facebook tilhengersid ( her )