Connect with us

annonser

Her er verdens første heavy metal sang

Published

on

Sangen dukket opp på bandets debutalbum og ble utgitt som en singel, gjør den så høy som bare sjenert av nr. 1 stedet i sommeren 1968. Det er størst suksess, men ville komme et år senere da det ble fremtredende fremtredende i den klassiske filmen ‘Easy Rider.’ Fra da av var det alltid knyttet til ideen om åpen vei, opprør, frihet og rock og roll. Sangen har blitt dekket utallige ganger og brukt i dusinvis av filmer og tv-programmer.

Den andre sangen som er mest kjent for, er termen «tungmetall» som er omtalt i teksten – «Jeg liker røyk og lyn / Heavy metal thunder!» Det er en debatt som om dette er første gang ordet ble brukt , til slutt blir en musikalsk sjanger for seg selv, men selv om det ikke er det, er det sikkert det mest identifiserbare. Nå fortsett, få motorsykkelen din … tid er bortkastet!

Get your motor runnin’
Head out on the highway
Lookin’ for adventure
And whatever comes our way
Yeah Darlin’ go make it happen
Take the world in a love embrace
Fire all of your guns at once
And explode into space

I like smoke and lightning
Heavy metal thunder
Racin’ with the wind
And the feelin’ that I’m under
Yeah Darlin’ go make it happen
Take the world in a love embrace
Fire all of your guns at once
And explode into space

Like a true nature’s child
We were born, born to be wild
We can climb so high
I never wanna die

Born to be wild
Born to be wild

Get your motor runnin’
Head out on the highway
Lookin’ for adventure
And whatever comes our way
Yeah Darlin’ go make it happen
Take the world in a love embrace
Fire all of your guns at once
And explode into space

Like a true nature’s child
We were born, born to be wild
We can climb so high
I never wanna die

Born to be wild
Born to be wild
 

 • Dette ble skrevet av Mars Bonfire, som er scenenavnet til Dennis Edmonton. Han var ikke medlem av Steppenwolf, men hans bror Jerry var bandets trommeslager. Bonfire skrev også noen andre sanger for Steppenwolf, inkludert «Ride With Me» og «Tenderness.» 

  Forklarer hvordan han kom opp med sangen, sa Bonfire: «Jeg gikk en gang i Hollywood Boulevard en dag og så en plakat i et vindu som sa» Born to Ride «med et bilde av en motorsykkel som brøt ut av jorden som en vulkan med alle Denne brannen rundt den. Rundt denne gangen hadde jeg nettopp kjøpt min første bil, en liten nybegynner Ford Falcon. Så alt dette kom sammen lyrisk: ideen om motorsykkelen kom ut med friheten og gleden jeg følte med å ha min første bil og å være i stand til å kjøre meg selv rundt når jeg ville. «Born To Be Wild» stod ikke i utgangspunktet. Selv utgiverne i Leeds Music tok det ikke som den første eller andre sangen jeg ga dem. De fikk det bare fordi jeg signert som en stabskriver. Heldigvis stod det ut for Steppenwolf. Det er som en fluke i stedet for en prestasjon, skjønt.

 • Dette var den andre singelen fra Steppenwolfs første album. Den første singelen, «Sookie Sookie,» var en flopp.

 • Frontman John Kay (fra Rolling Stone magazine’s «Top 500 Songs):» Hver generasjon mener de er født for å være vill og de kan identifisere med den sangen som deres anthem. » >>

 • I et intervju for CHMR FM, fortalte John Kay Terry Parsons at når Mars Bonfire først introduserte ham til sangen, var det ment som en folkebalad om livet på den åpne veien. Når Steppenwolf begynte å jobbe med sangen, ble tempoet økt, og en ikonisk rock and roll-sang resulterte.

 • Filmer dette har blitt brukt i inkluderer Coming Home , One Crazy Summer , Opportunity Knocks , Dr. Dolittle 2 og Speechless .

 • Dette ble ikke utgitt i Storbritannia til 1969.

 • I 1994 gjorde Ozzy Osbourne en duett av dette med Miss Piggy. Det ble utgitt på et album kalt Kermit Unpigged , med kjente rockestjerner som synger med Muppets.

 • Dette har blitt dekket av U2, Blue Oyster Cult, MC Shan og The Cult. >>

 • I 2004 ba Paris Hilton Steppenwolf om å bruke dette som en del av showet hennes, The Simple Life 2 . Steppenwolf nektet fornektet. >>

 • Hinder registrerte dette i 2007 for TNTs dekning av NASCAR. Det vises også på gjenopplasting av Hinders album Extreme Behavior .

 • Denne posten var den vanlige etterbehandleren for rockgruppe Slade på 1970-tallet, og er en av hovedsporene til deres anerkjente Slade Alive ! album, den inneholder også på deres tidlige album Beginnings og Slade Live på Reading EP. >>

 • Dette ble brukt i en 2017- reklame for Mercedes-AMG GT Roadster som luftet under Super Bowl mellom New England Patriots og Atlanta Falcons. Stedet, regissert av The Coen Brothers, skaper en scene fra Easy Rider , men denne gangen har Peter Fonda gitt opp sykkelen til roadster.

sssssssss

Continue Reading
Advertisement