Connect with us

annonser

Her er Midgarsblot festivalen 2017

Published

on

 

Islandske Solstafir og Finske Oranssi Pazuzu er klare for MIDGARDSBLOT FESTIVALEN 2017!

Etter fjorårets braksuksess er det klart for den tredje utgaven av MIDGARDSBLOT Festivalen ved viking gravhaugene i Borreparken, Horten.  En tre dagers utendørsfestival fra 17.-19 august, med metal, folkemusikk, vikinglandsby, familie aktiviteter, ølfestival og seminarer. I fjor strømmet det folk til fra hele verden og både festivalpass og campen var utsolgt uka før portene åpnet.

SOLSTAFIR:
Islandske Solstafir er i en klasse for seg. Med deres unike blanding av klassisk hard rock, vakre melodier, psykedeliske undertoner maler de et melodiøst landskap like variert som lava øya Island selv. Deres siste album «Ótta» fra 2014 ble en favoritt hos anmeldere over hele verden og skaffet bandet et internasjonalt gjennombrudd, noe om har resultert i at Solstafir har turnert mer eller mindre non-stop de siste to årene. Bandet slapp nylig video til låta «Dagmál» som kan sees som en avslutning av «Ótta» eraen og bandet er nå i full gang med et nytt album. Solstafirs islandske melankolske folketoner og atmosfæriske hard rock treffer rett i hjertet og det borger for en helt unik konsertopplevelse du sent vil glemme når bandet entrer Midgardsblot scene ved Gildehallen neste år!

ORANSSI PAZUZU:
Finske Oranssi Pazuzu?s miks av psykedelisk rock, black ? og progressive metal har resultert i fire album og lovprising av et samlet internasjonalt kritikerkorps. Bandet ble dannet i 2007 og tok navnet Oranssi, finsk for oransje, og Pazuzu, som er en av de mektigste demonene i Babylonsk mytologi. Fjerde albumet «Värähtelijä» som ble sluppet i februar i år skaffet bandet spillejobber på noen av Europa?s beste festivaler. Oranssi Pazuzu opplever nå en enorm internasjonal interesse og vi er veldig stolte av at de har valgt å spille på Midgardsblot neste år!

Sammen med en allerede sterk line-up bestående av Norges black metal ikon Gaahls Wyrd, svensk death metals pioneerer og vikinghøvdinger Unleashed, Norges legendariske Black Thrash band Aura Noir, Vikingtroppen Folket Bortafor Nordavinden, Tengger Cavalry med sin Mongolske beinharde Nomade metal og svenskenes svar på Wardruna; selveste Forndom kan årets Midgardsblot by på en god blanding av norrøne folketoner og ekstrem metal, akkurat slik vi liker det! Mer informasjon om årets artister finnes her: http://www.midgardsblot.no/en/artists.php

Enorm interesse for festivalen som allerede har solgt over 400 festivalpass!
Midgardsblot solgte godt over 400 early bird festivalpass før festivalen rakk å slippe et eneste band eller seminar. «Ja dette er over all forventing» sier Festivalsjef Runa Strindin «Vi opplevde allerede en enorm interesse i fjor og den ser bare ut til å vokse. Dessuten har Midgardsblot allerede blitt et kultfenomen ute i verden og utlendingene strømmer til Borreparken for å få med seg ekte norsk viking kultur på historisk grunn».

Midgardsblot kan by på et helt unikt festivalområde. I Borre parken levde noen av Norges mektigste vikinger og parken har vært et hovedsete i jernalder og vikingtid. Parken har i dag en gjenreist vikinghall, Gildehallen, og flere store vikinggraver, i tillegg til Midgard Historiske Senter. Festivalområdet vil være i og rundt Gildehallen med en stor utendørsscene, handlegate og ølfestival samt en vikinglandsby med ekte vikinger. På Borrestranda blir det festivalcamp. Konsertprogrammet starter med folkrockband og på kveldstid entrer noen av verdens fremste metalband scenen og kan by på helt eksepsjonelle konsertopplevelser i unike omgivelser!

Mange av bandene henter sin inspirasjon fra vår norrøne kulturarv, folkemusikk, historie og mytologi, og du vil få oppleve både storheter innen sjangerene og mindre, nyere band.

Midgardsblot er en nyskapende festival som utvider det tradisjonelle konseptet for musikkfestivaler ved å tilby publikum berikende kulturopplevelser i tillegg til verdensledende band innen folkrock og metal. På dagtid står omvisninger, paneldebatter, foredrag, utstillinger og øl smakinger på programmet sammen med et eget tilbud til barn og unge med aktiviteter for hele familien. 

Program og billetter:
Festivalen starter torsdag med et ekte vikingblot og åpning av Gildehallen med intimkonserter. Åpning av hovedscenen og fullt festivalprogram fredag og lørdag. Kun 3 dagers festivalpass gir adgang til torsdag og er i salg nå, det vil også bli lagt ut dagsbilletter til fredag og lørdag senere.

3 dagers Festivalpass i salg nå for 1.666,-  her:
http://pub.ticketmobile.no/Events/46871/11327

For uttalelser og mer informasjon ta kontakt med
Presse ansvarlig Inger Bråten at Killer Inc as.
Mail: inger@killerinc.no
Tlf: 48100906

Besøk oss på:
facebook.com/midgardsblot
http://midgardsblot.no

Husk å meld deg på vårt event på Facebook:
https://www.facebook.com/events/663341350490478/

 

 

Continue Reading
Advertisement