Connect with us

Musikk

Her er årets beste albumutgivelser – Stem og vinn fet premie

Published

on

photo art design by www.rockman.no

Musikkåret 2020 har vært spesielt på så mange måter. For de fleste et tungt år der man på den ene eller andre måten har blitt rammet av Covid-19 pandemien. Ekstra imponerende og ikke minst svært gledelig er det derfor at vi også i dette spesielle året kan nominerer en lang rekke meget sterke full-lengdealbum til vår årlige kåring av årets beste albumutgivelser fra fantastiske artister både nasjonalt og internasjonalt.

Les også: Over 500 norske aktive rockeband er nå samlet i vår guide

Albumformatet har alltid vært og vil alltid være det viktigste skapende formatet innenfor rockens brede sjanger som strekker seg fra der blues møter rock og videre gjennom Heavy Metal, Black Metal osv. osv. og som har blitt videreutviklet gjennom flere tiår. Å skape et full-lengde studioalbum er krevende både kreativt skapende og produksjonsmessig. Det er ofte helheten i et album som definerer bandets musikk, låt for låt. Enten for en spesiell periode (ofte sterkt følelsesmessig) eller et spesielt tema.

Sjekk bare hvordan Black Sabbath jobbet i studio med sitt siste album «13»:

Sammenheng mellom enkeltlåter er viktig i albumformatet. Å lytte gjennom et album «låt for låt» gir deg den spennende helhetsopplevelsen og en slags «rød tråd» som band og artister ønsker å uttrykke. Singelutgivelser (enkeltlåter) kan gjerne fungere som god «teaser» for å bygge opp forventningene til en kommende albumutgivelse. Men det er først når låtene settes i en total sammenheng at man får den fulle og hele unike musikkopplevelsen.

Nedenfor finner du oversikten over årets beste albumutgivelser.

Nå er tiden inne for å stemme frem Topp 10 lista og Årets beste album:

Merk: Resultatet i avstemmingslisten ovenfor oppdateres fortløpende, og listen sorterer automatisk rekkefølgen over de album som har fått flest stemmer. På den måten kan du følge med på den spennende utviklingen over hvordan resultatet utvikler seg fremover.

NB! Siste frist for å stemme frem sine favoritter er lørdag 2. januar kl. 23.55

Vinn superfete Rammstein konsertbilletter til deg selv + 2 av dine venner! (m.a.o. totalt 3 stk. billetter)

Her kan du lese mer om Rammstein konserten

– Slik deltar du i konkurransen:

1. Avgi dine stemmer ovenfor

2. Skriv så i kommentarfeltet på Rockman facebookside hvem av dine venner du vil ha med deg om du blir den heldige vinner, så er du med! Enklere kan det ikke bli!

PS! Dersom du allerede har meldt deg på i den pågående Rammstein konkurransen så trenger du kun å skrive navn på den vennen du i tillegg ønsker å ta med deg på konserten.

«Like» gjerne på Rockman facebook tilhengerside, så blir du også blant de første som får beskjed om navn på den heldige vinner som blir offentliggjort på Rockman.no mandag 4. januarLykke til!

Continue Reading
Advertisement