Connect with us

Musikk

Gåte gjør suksess i Europa – Klatrer på strømmetjenestene

Published

on

Foto: Offisielt pressebilde Gåta 2024 - Indie Recordings

Etter å ha deltatt i tidenes mest kritikkverdig Eurovisjon-finale, der nå mer enn noen gang «alt annet» enn selve musikken er hva som tydeligvis vektlegges avstemmingen, så klatrer på tross av dette nå norske Gåte sterkt på strømmetjenestene. Folkrockbandet Gåte som gjorde en strålende og meget sterk prestasjon under konkurransen kan med all stolthet klappe seg på skulderen.

Bandet har lykkes stort med sin sterke musikk å nå ut til et enda bredere publikum i hele Europa. Ikke minst også sørget for et solid bidrag til å bringe norske rock enda sterke på det europeiske rockekartet med sitt solide finalebidrag:

Les også: Norsk rock til Eurovision 2024

Etter helgens finale i ESC har Gåte oppleve en overveldende støtte fra fans over hele Europa, og klatret til nye høyder på strømmelistene. I tillegg til dusinvis av store sjanger-lister har de slått seg inn på den prestisjetunge Global Viral Top 50 hos Spotify. Låta nærmere seg hele 5 millioner streams bare på Spotify og er nå bandets mest spillende låt noen sinne.

«Det er tydelig at bandet har nådd ut til et stort publikum via ESC og ikke bare bare har ESC-fans omfavnet Gåte, men mye viktigere har rock- og metallfansen trykket dem til sitt bryst. Dette er et stort marked i en rekke Europeiske land, og det er der vi håper bandet kan etablere seg på høyt internasjonalt nivå» – Erlend Gjerde i plateselskapet Indie Recordings.

Bandet offentliggjorde nylig en Europaturné med stopp i 15 store Europeiske byer, noe de ser frem til å gjennomføre. «Dette er den største grunnen til at vi valgte å bli med i MGP og ESC, forteller bandet. Vi har alltid drømt om å spre nordisk folklore og mystikk til folk også utenfor Norges grenser, og nå får vi endelig den muligheten,» Gåte

Trykk her fort å sjekke ut bandets oppdatert turnèliste

Gjennom 25 år har Gåte etablert seg som en nasjonalskatt i norsk musikkliv med sin banebrytende blanding av tradisjonell folkemusikk og moderne rock. Den kritikerroste gruppen tok en 12-års pause før de gjorde et etterlengtet comeback i 2017, der de igjen opplevde enorm suksess. I fjor utgav bandet også en av fjorårets feteste rockelåter da Norges to mest ikoniske kvinnelige rockevokalister Gåtes Gunnhild Sundli og Agnete Kjølsrud fra Djerv og tidligere Animal Alpha slo seg sammen på den monumentale singelen «Svarteboka»

Les også: Mestermøte på ny låt fra Gåte feat. Agnete Kjølsrud fra Djerv

Trykk her for å sjekke ut vår fete guide over norske aktive rockeband

Følg oss gjerne også på Instagram ( trykk her)

Klar for konsert med Gåte?

– Har du opplevd bandet live?

Del dine kommentarer og gjerne bilder/ filmklipp på Rockman facebook (her)