Connect with us

Musikk

Folkets dom: Sex på scenen og David Bowie er Quart-historiens mest minneverdige øyeblikk

Published

on

David Bowie (2002) foto Alt Solbakken - Fuck For Forrest (2004) foto Rune Tengst

I år feires 25 års jubileumet til den festivalhistoriske «udødelige» Quartfestivalen. Det som i starten ble skapt av noen få ildsjeler vokste seg raskt videre til det som senere skulle vise seg å bli noe av den viktigste utviklingen som har skjedd innenfor norsk musikkfestival historie.

I anledning jubileumet som også har blitt hedret med utgivelse av den unike jubileumsboka «Quart – Frihetens øyeblikk» og jubileumsfestivalen Quart25 (28 – 29. juni) spurte vi lesere og festivalpublikum hva disse mener er tidenes meste minneverdige Quart-øyeblikk.

Ï perioden 21. juni – 10. juli 2016 (m.a.o. i forkant av, under og etter jubileumsfestivalen) er det blitt gjennomført en egen avstemming der folkets dom er klar:

Nr. 1: Sex på scenen med Fuck For Forrest med bandet Cumshot under Quart 2004

Nr. 2: Den magiske konserten med David Bowie under Quart 2002

Her kan du oversikt over alle de største Quart-øyeblikk og resultat av avstemmingen

Les også: Her er oversikten over samtlige norske David Bowie konserter.

Den unike 25 års jubileumsboken «Quart – Frihetens øyeblikk» som tar for seg hvert eneste år i festivalens historie inneholder et stort antall spennende bilder og interresant tekst ført i pennen av forfatteren Arvid Skancke-Knutsen, også kjent for biografien om Seigmen.

–  Dette har vært en veldig morsom bok å skrive. Jeg har selv et sterkt forhold til Quart, og var der første gang i 1992. Det var imponerende å se hvor fort Quart gikk fra en lokal til en nasjonal og internasjonal festival, der mange av de mest spennende utøverne kom. De var flinke til å ta godt vare på artistene, og lot dem få oppleve båtliv og sørlandssommer. 

–  Jeg har intervjuet nærmere 300 mennesker, som alle har et sterkt forhold til Quart. Det er mange artister, men også publikummere og Quart-veteraner. Mange forteller om morsomme opplevelser og møter med kjente musikere. I tillegg har vi også med masse bilder som aldri før er publisert. Samt tegneserier, plakater, historiske tilbakeblikk, essays og mye annet. Boken veier nærmere to kilo, og er på drøyt 470 sider. 

–  Jeg har hatt helt frie hender underveis, og har med både oppturer og nedturer. Jeg har ellers fått stor hjelp av blant annet Christer Falck, som er utgiver av boken gjennom Falck Forlag. Jo større boken vokste seg, jo ivrigere ble han. Og så har masse mennesker hjulpet oss underveis, med bilder, historier og stor entusiasme, sier Arvid Skancke-Knutsen

Hva er ditt favoritt Quart-festival år?

Skriv dine kommenterer på Rockman facebook tilhengerside ( her )