Connect with us

Musikk

Fantastisk samisk joik til unik ny versjon av Led Zeppelin låt sammen med bl.a. bassist John Paul Jones

Published

on

Foto: Led Zeppelin "Led Zeppelin IV" albumcover + skjermdump av video "When The Levee Breaks feat. John Paul Jones | Playing For Change | Song Around The World" Elle Márjá Eira

«When The Levee Breaks» er en kraftig, tankevekkende og følelsesladet klassiker av Led Zeppelin, fra deres fantastiske «Led Zeppelin IV» album, et av rockehistoriens mest unike album. Sangen er et omarbeid av den originale utgivelsen fra 1929 av Kansas Joe Mccoy og Memphis Minnie om den store Mississippi-flommen i 1927; den mest ødeleggende elveflommen i USAs historie. Nå har grunnleggende Led Zeppelin medlem John Paul Jones (bass, keyboard) tatt med seg låta inn i prosjektet Playing For Change og engasjert artister over hele verden til å bidra til en ny fantastisk versjon av låta «When The Levee Breaks». At Norge er representert med fantastisk samisk joik av den multi talentfulle artisten Elle Márjá Eira fra Kautokeino er helt fantastisk.

Hør den utrolige spennende versjonen av «When The Levee Breaks»:

Den legendariske multiinstrumentalisten, John Paul Jones (ex. Led Zeppelin), er i tillegg til lle Márjá Eira akkompagnert av Stephen Perkins fra Jane’s Addiction, Susan Tedeschi, Derek Trucks og over 20 musikere og dansere fra syv forskjellige land, i denne «Song Around The World-versjonen». “It seems that little has changed since 1927, or even 2005 with Katrina. It’s still a really powerful track, both musically and lyrically.”John Paul Jones

Elle Márjá Eira har de siste årene markert seg både som artist på de store internasjonale bransjefestivalene, som film-musikk-komponist og filmskaper. Vinner av Arctic Talent 2015. GramArt-stipend i 2019. Som musikalartist joiker hun på sitt morsmål Sápmi med et nærvær, råskap og oppfinnsomhet som overskrider språkbarrierer. Hun utmerker seg i skjæringspunktet mellom joik, elektronisk og urfolksmusikk. Medlem av bandet Snoweye med Lucy Parnell og John Paul Jones (Led Zeppelin, Them Croocked Vultures). Elle Márjá er fra en reindriftsfamilie i Kautokeino og tilhører reindistrikt 26 – Lákkonjárga. Dypt personlig og forankret i reindriften.

Slik låter originalversjonen fra albumet «Led Zeppelin IV»:

Anbefales også: Sjekk denne fantastiske «Stairway To Heaven» flashmob

Playing For Change er et multimedia musikkprosjekt, skapt av den amerikanske produsent og lydtekniker Mark Johnson med sitt selskap Timeless Media Group som jobber med å inspirere, skape bånd og bringe fred til verden gjennom musikk. Playing For Change har også opprettet en egen non-profit organisasjon kalt Playing For Change Foundation som bygger musikk skoler for barn rundt om i verden. Playing For Change ble etablert i 2002 som en felles visjon mellom co-grunnleggerne, Mark Johnson og Whitney Kroenke, å reise rundt på gatene i Amerika med et mobilt studio og kameraer på jakt etter inspirasjon og hjerterytmen til folk.

Les også: Slash bidrar på feel-good-singel «Colors» – Playing For Change

Les også: Keith Richards (The Rolling Stones) – Playing For Change

Les også: Hør den følsomme låta med gitarlegenden Buddy Guy, Tom Morello mfl.

Hva synes du om låta?

Del dine kommentare på Rockman facebook tilhengerside