Connect with us

Musikk

Er dette verdens beste kvinnelige bassist? Hør den enorme bass soloen

Published

on

Skjermdump av YouTube video nedenfor – Tal Wilkenfeld under Crossroad gitarfestival 2007

Tal Wilkenfeld er utvilsomt en av verdens beste bassister, uansett kjønn.

31 år gamle australsk-fødte Tal Wilkenfeld ble allerede i 2007 som 20-åring hentet av gitarlegenden Jeff Beck som bassist til hans verdensturnè. En svært suksessfull turnè som ble avsluttet på Eric Claptons Crossroad gitarfestival i Chicago 28. juli samme år foran 40 000 mennesker. Allerede på åpningsnummer på denne konserten fremfører Tal Wilkenfield det som skulle vise seg å bli en helt enorm «groovy» bass solo. Hennes fremføring av denne bass soloen er på et slikt dyptfølende og følelsemessig nivå at en mann bare kan glemme å prøve å kopiere dette etter henne. Her snakker vi om en ung kvinne som gir av sitt hjerte og kvinnelige følelser og som treffer oss, direkte.

Tal Wilkenfeld bass solo starter ved 01.33 i det første klippet ovenfor. Anbefaler på det sterkeste at du hører hele låta fra start til slutt for å «flyte» med og komme i den rette modus, spesielt frem mot selve bass soloen. Gidder du ikke å vente? Her kan du gå direkte til selve solopartiet:

Låta de fremfører er «Cause We’ve Ended As Lovers» som er skrevet av Stevie Wonder og finnes på Jeff Becks instrumentale studioalbum «Blow By Blow» som ble utgitt i 1974. 

Tal Wilkenfeld startet allerede som 14-åring å spille gitar og (som så mange musikere før henne) droppet hun ut av skolen for å hengi seg totalt til musikken. Som 16-åring emigrerte hun til USA og hentet inspirasjon til musikken ved å nærmest bosette seg på New Yorks mange intimscener og klubber der bassgitaren raskt ble hennes hovedinstrument. Hun ble første gang oppdaget av medlemmer fra legendariske The Allman Brothers Band mens hun spilte på en av klubbene i New York. Bandet ble mektig imponert og inviterte henne til å spille sammen med de på den historiske scenen Beacon Theatre i New York.

Etter dette fikk den profesjonelle artistverdenen virkelig øyne og ører opp for denne unike og talentfulle artisten og har i ettertid spilt sammen med store artister som bl.a. Rod Stewart , John Mayer, Sting, David Gilmour (Pink Floyd), Buddy Guy, Billy Gibbons  (ZZ Top), Susan Tedeschi (Tedeschi Trucks Band), Prince, Toto, Todd Rundgren, Joe Walsh (Eagles) og Steven Tyler (Aerosmith).

Les også: Er dette verdens beste mannlige bassgitarist?

Del gjerne dine kommentarer

Del dine kommentarer på Rockman facebook tilhengerside (her)