Connect with us

Musikk

Gitargeniet Jeff Beck til Norge

Published

on

Foto: Pressebilde Jeff Beck/ All Things Live 2022

Konsertarrangør All Things Live bekrefter nå via egen pressmelding det legendariske gitargeniet Jeff Beck til Norge. 24. juni byr Sentrum Scene på en konsertkveld av rang og ønsker en av verdens beste gitarister velkommen når Jeff Beck endelig vender tilbake til Oslo med splitter nytt materiale og enorm postpandemisk spilleglede. Jeff Beck er bl.a. kjent for en rekke opptredener sammen med ulike artister der han med sitt unike fantastiske gitarspill som løfter både sound og låter «himmelhøyt», som bl.a. her sammen med Beth Hart:

Den legendariske engelske gitaristen Jeff Beck begir seg i sommer ut på en omfattende europaturné, fra Oslo til Italia. Det er første gang vi ser ham live siden 2019, da han spilte på Eric Claptons Crossroads Guitar Festival. I løpet av sin over 50 år lange karriere har han rukket å vinne åtte Grammys, blitt kåret til en av tidenes beste gitarister – en som får gitaren til å synge – og fått sin stjerne på Rock & Roll Hall of Fame hele to ganger, både som et medlem av The Yardbirds og som soloartist. Nå er han omsider klar med nytt materiale siden “Loud Hailer” (2016).
 
Beck er kanskje best kjent for å i 1965 ha erstattet Eric Clapton som vokalist i The Yardbirds, et band som lagde store ringvirkninger på den gryende britiske rockscenen. Han gikk videre til å danne The Jeff Beck Group, med stjernelaget Rod Stewart som vokalist og Ron Wood på bass. De banebrytende og oppfinnsomme platene “Truth” (1968) og “Beck-Ola” (1969) anses den dag i dag å være sjangerdefinerende innen tidlig hardrock. Det er nettopp disse karaktertrekkene som definerer Becks karriere – en evne til å forbli i stadig forandring, men alltid med en fot innenfor blues, rock, jazz fusion og klassisk hardrock. På 70-tallet gikk han videre til å danne en trio med bassisten Tim Bogert og trommisen Carmine Appice, som nok en gang sønderknuste publikums forventninger med “Beck, Bogert and Appice” (1973.
 
1985 bydde på publikumssuksessen og karrierehøydepunktet “Flash” og singelen “Escape”, som han senere vant en Grammy for, og straks etter nummer to med “Jeff Beck’s Guitar Shop with Terry Bozzio and Tony Hymas”. Troféene ble flere og flere, utgivelse for utgivelse. Alltid en del av en konstellasjon, selv som bandleder, var det kanskje uunngåelig at Beck en dag ville gå sin egen vei. På det første soloalbumet “Emotion & Commotion” (2010) møter vi en kjent og kjær artist i helt ny drakt, på sitt aller beste, hvor han blant annet samarbeidet med andre bransjelegender som Herbie Hancock. Resten er, som vi vet, historie.
 
Fredag 24. juni blir det gitarmagi på livescenen på Sentrum Scene i Oslo, og dagen etter, lørdag 25. juni, spiller han på Thaitifestivalen i Kristiansund.
 
Billetter i salg via Ticketmaster fredag 25. mars kl. 10:00

Les også: Superfete Jeff Beck & Johnny Depp cover av John Lennon legendariske «Isolation»

Les også: Sjekk ut vår fete guide over Norges feteste konsertscener

Sjekk ut vår fete guide over norske musikkfestivaler 2022

Sjekk også vår guide til «store» norske konserter 2022

Er du klar for Jeff Beck?

Gi oss dine kommentarer på Rockman facebook tilhengerside