Connect with us

vg-nett

Bluesrock legenden Gary Moore til NBF!

Published

on

Blues & Rock legenden Gary Moore kommer til åpningsdagen på Notodden Blues Festival. Moore er sammen med Eric Clapton Europas mestselgende bluesartist. Hans største kommersielle suksess er megahiten «Still Got The Blues», men også låter som «Over The Hills And Far Away», «Parisienne Walkways» og «Empty Rooms» har vært med på å etablere Moore som en svært populær plate- og liveartist. I tillegg til sin vellykkede solokarriere er Gary Moore kjent so medlem av den irske rockegruppen Thin Lizzy og for sitt samarbeid med bluesartister som B.B. King, Albert Collins og Albert King. Åpningskonserten på Notodden vil også inkludere opptreden med nylig gjenoppståtte og plateaktuelle Vidar Busk & His True Believers.

«Gary Moores popularitet og brede appell viste seg tydelig da han på rekordtid solgte ut den 6000 kapasitet store Bryggekonserten på Notodden Blues Festival i 2006. Nå gir arrangøren på Notodden publikum en unik mulighet til å oppleve den populære artisten i mer intime klubbomgivelser i Hovigs Hangar.  – Med Gary Moore og Vidar Busk & His True Believers på samme konsertbillett, så ligger det godt an til at dette blir den beste åpningskvelden noensinne på Notodden.  Gary Moore er en av de største publikumssuksessene vi har hatt. Mange var for sent ute til å skaffe seg billett til sist gang. Nå er kapasiteten mindre enn sist, så her kan det bli fort utsolgt», sier daglig leder Runar Lia i Notodden Blues Festival.

Keep The Blues Alive Award 2011!

Kunstnerisk leder Jostein Forsberg og booking/produksjonsansvarlig Ed Murphy er blant teamet fra Notodden Blues Festival som for øyeblikket er i Memphis, USA bl.a. annet for på vegne av festivalen å motta den ærefulle prisen, Keep The Blues Alive Award 2011. Prisen er den høyeste internasjonale utmerkelsen man kan få innenfor bluesverdenen som organisasjon eller enkeltperson. Notodden Blues Festival er allerede anerkjent som Europas ledene bluesfestival. Med anerkjennelsen ved å bli tildelt Keep The Blues Alive Award 2011, så blir festivalen også å regne som en av de viktigste bluesfestivaler verden over. Den offisielle overrekkelsen av prisen skjer i nettopp Memphis, USA lørdag 5. februar.

Les også: Bluesmusikkens Academy Awards til Notodden Blues Festival: trykk her>

Samtidig som festivalledelsen er i USA jobber de også med en rekke spennende bookinger til årets festival. Festivalen har allerede tradisjon for å hente hjem til Norge de ypperste av internasjonale blues/rock artister. Ved tildeling av prisen Keep The Blues Alive 2011 vil det nok være mange store blues/rock artister som gjerne tar turen til Notodden Blues Festival fremover. At selveste Gary Moore nå allerede er bekreftet som åpningsartist under årets festival, og da i tillegg i en intimkonsertsetting, da tror jeg alle musikkelskere virkelig har noe stort å se frem til fremover. Tipper jeg rett så blir årets Notodden Blues Festival som gjennomføres i perioden 4 – 7. august den råeste som noen sinne er gjennomført. Gled dere folkens!

Les mer om Notodden Blues Festival på deres offisielle nettside: trykk her>

Les også: Publikumssuksessen Dana Fuchs tilbake til Norge: trykk her>


Lyst til å oppleve intimkonsert med Gary Moore?

Delta med dine kommentarer på Rockmans facebook tilhengerside: trykk her>


Bli en del av Norges største musikkvennegjeng!

Som musikkvenn blir du sammen med over 17 000 musikkglade mennesker en del av Norges kuleste musikkvennegjeng, oppdateres på alle de spennende omtaler om “Tidenes Viktigste Albumutgivelser” fremover, får tilgang på artistbilder, andre nyheter og om spennende musikkrelaterte konkurranser på Rockman hver måned

 

 

Continue Reading
Advertisement