Connect with us

Musikk

Black Sabbath ballet til Norge? – Se video og gi dine kommentarer

Published

on

Skjermdump fra video "Black Sabbath - The Ballet: Tony Iommi on Stage" på YouTube

Etter sin vellykkede verdenspremiere og Storbritannia-turné i 2023, vil «Black Sabbath – The Ballet» returnere for en internasjonal turné i 2024 og 2025.

Balletten med lydspor av musikken til Black Sabbath hadde offisiell premiere i september 2023 på Hippodrome-teatret i heavy metal-legendenes opprinnelige hjemby Birmingham, Storbritannia. På oppdrag fra Birmingham Royal Ballets direktør Carlos Acosta og Ballet Now, inkluderer balletten låter fra Black Sabbath fremført live av Royal Ballet Sinfonia.

Denne helaftensballetten er en unik oppsetting med tre komponister og tre koreografer, ledet av den anerkjente koreografen Pontus Lidberg (hvis verk har blitt fremført av den svenske kongelige balletten og Parisoperaballetten) og komponisten Chris Austin (hvis arbeid inkluderer orkestrering The White Stripes musikk til Wayne McGregors «Chroma») som jobber sammen med den prisbelønte forfatteren Richard Thomas som har skapt en ekstraordinær metalsymfoni over tre akter. Medlemmene i Black Sabbath har selv vært tett involvert i å utvikle dette unike samarbeidet.

Oppsettingen «Black Sabbath – The Ballet» legger nå ut på Europaturnè og bekrefter nå de første datoer og følgende konsertsteder til den kommende turnèen:

  • 12 – 15. juni 2024 – Luxor Theatre, Rotterdam, Nederland
  • 19 – 20. juni 2024 – Grand Theatre de la Ville de Luxembourg, Luxembourg
  • 09 – 10. juli 2024 – Staatsoper, Hamburg, Tyskland

Sharon Osbourne som er kona og manageren til Black Sabbath vokalist Ozzy Osbourne har i et tidligere intervju uttalt seg svært positivt til oppsettingen. Black Sabbath gitarist Tony Iommi, som har vært til stede på noen øvelser for de britiske «Black Sabbath – The Ballet» har dukket opp på scenen på slutten av åpningsforestillingen og bidratt på gitar på låta «Paranoid».

Til stede på arrangementet var også Iommis bandkamerat og bassist Geezer Butler og Sharon Osbourne, sammen med Led Zeppelin vokalist Robert Plant og Electric Light Orchestra`s Bev Bevan, som fungerte som turnerende trommeslager for Black Sabbath fra 1983 til 1984.

Ønsker du å oppleve Black Sabbath balletten i Norge?

Skriv dine kommentarer på Rockman facebook tilhengerside (her)