Connect with us

vg-nett

Årets norske rockealbum?

Published

on

Sivert Höyem lanserer sitt soloalbum «Moon Landing» og hilser:

xx


 Rockman har «prøvekjørt» albumet «Moon Landing»

Jeg setter meg halvtrøtt i bilen tidlig en morgen. Kvelden i forveien har jeg fått tilsendt Siverts nye album «Moon Landing». Jeg har noen timers kjøring foran meg, så anledningen er god til å lene seg tilbake i førersetet å lytte igjennom albumet. Kaffekoppen er godt plassert i koppeholderen samtidig som dagens gjøremål surrer rundt i et morgentrøtt hode. I bakhodet har jeg Siverts singel med samme albumtittel som ble sluppet tidligere. En fengende sterk melodiøs rockelåt, perfekt og med potensial til å klatre høyt på singellistene. Spenningen og forventingene var derfor store, men samtidig litt avventende til de øvrige albumlåtene i det jeg trykker på playknappen.

I det jeg svinger ut på hovedveien, tar en slurk kaffe og tenner dagens første sigarett, starter samtidig albumets første låt «Belorado». Spennende innledende gitarspill vekker mine morgentrøtte ører i det låta bygger seg videre opp med bass og trommer. Whaoo! Dette er jo fengende og knallbra tenker jeg i det jeg tar tak i volumknappen å skrur opp volumnivået. Når rytmen øker og Siverts vokal kommer på «bråvåkner» jeg og hiver meg fremover og drar til med skikkelig volumstyrke og maksimal bass. Låta er farlig god der jeg bruker speedpedalen som stortrommepedal og tar i bruk dashbordet som rytmeboks mens speedometernåla raskt sprenger lovlig hastighetsnivå.

Låta «Belorado» som er på hele 8 minutter og 47 sekunder kunne gjerne vært på 20 minutter for min del. Låta er som en «rockereise» som gir deg assosiasjoner til rockens storhetstid på 70-tallet, men i et moderne og dønn solid lydbilde. Og tenk deg, dette er bare starten på albumet. Og enda bedre, vi snakker om norsk rock i verdensklasse. Albumet inneholder den ene spennende og sterke låta etter den andre. Jeg vil faktisk påstå at albumet «Moon Landing» er noe av det mest solide og spennende norske rockealbum som har blitt utgitt på mange år.  Et album som bør bli en sterk kandidat i kåringen av årets rockealbum og potensiale for suksessfull internasjonal lansering.

Jeg kunne fortsatt å ta for meg låt for låt, men dette MÅ du bare lytte igjennom selv. Igjen og igjen, for albumet bare vokser og vokser for hver gang. Det er derfor med stor glede at det er blitt mulig å legge tilrette for en eksklusiv prøvelytting på Rockman slik at også DU allerede kan få «prøvekjørt» hele albumet.

Vi gleder oss derfor stort til å høre nettopp hva DU mener om albumet.

  


– Vinn signert utgave av «Moon Landing» –

Konkurransen er nå avsluttet!

De 5 heldige vinnere ble:

Geir Saltrø

Ragnhild

Mad

Frode Nakken

Julie

NB! Samtlige vinnere blir kontaktet via mail!

Vi gratulere de heldige vinner og benytter samtidig anledningen til å takke alle som deltok!

Var du en som dessverre ikke vant denne gangen?

Fortvil ikke!

Snart kommer flere spennende konkurransen på Rockman.

Følg med! 

 


Delta i støttegruppen for norsk rock/blues på facebook: les mer>

Du kan også følge Rockman på:

 

 

 

Continue Reading
Advertisement