Connect with us

Nyheter

Alice Cooper: – Derfor hører dagens pensjonister på heavy metal sammen med barnebarna

Published

on

(photo credit: www.rockman.no – Alice Cooper at Odreerøya Live 4th June 2014)

Skrevet av Knut Eirik Myhre

I forbindelse med at Alice Cooper i disse dager turnerer i Australia ble han intervjuet av Heavy TV, som du kan se i sin helhet nedenfor.

I intervjuet forteller Alice Cooper (69) blant annet med muntre tilbakeblikk og om første gang han besøkte Australia. I tillegg kommer han opp med spennende fakta som man kanskje ikke tenker så mye på og som gir oss en liten tankevekker. Det er jo faktisk blitt slik i dag at «alle» dagens generasjoner hører på heavy metal. Alice Cooper forklarer:

«Det er vel første gang i historien at f.eks. at en bestefar, sønn og hans tenåringssønn lytter til den samme musikken. For om du tenker litt, så var det før slik at en 70-åring lyttet til Frank Sinatra. I dag, om du er en 70-åring, så lytter du til blant annet til The Rolling Stones, The Who osv. Fordi dagens pensjonister er oppvokst med «the British Invation» og hard rock» (Den britiske bølgen, som var et fenomen i USA på 60-tallet der britisk rockemusikk sto i fokus).

Og han fortsetter: «Jeg er selv snart 70 år og har barnebarn og vi hører på den samme heavy metal musikken. Så om tenker deg om litt, så er det faktisk første gang i historien at 3 generasjoner lytter til den samme musikken».

Om sin egen musikk sier Alice Cooper bl.a. følgende:

«Hele min ide om rock og roll er eskapisme (virkelighetsflukt). Derfor er jeg ikke politisk. Jeg holder meg borte fra det, fordi jeg prøver å ta deg så langt unna politikken som mulig. Du får det hele dagen i avis, på internet, på TV. Du blir bombardert med politikk og dårlige nyheter. Så når du kommer for å se Alice Cooper, så skal det være på samme måte som du ville gå for å se ‘Harry Potter’. Vi vil flykte fra virkeligheten i et par timer, for å oppleve «Alice-land»».

Om dagens unge rockeband sier han bl.a. følgende:

«Jeg føler at mange av dagens unge band er så introspektive … og at unge rockband ser ut til å mangle følelse av lovløshet. Rockband skal alltid være lovløse. Hele ideen om å være i et rockeband er å være lovløs (outlaw), ikke å passe inn,. Jeg ser mange unge band som prøver på det hardeste å passe inn som rocker. Enten så har du rebellen i deg, eller så har du det ikke dersom du er en rebell. Og avslutter med følgene:

«It should be clever; it should be hard rock; and you’ve got to walk on stage with swagger.»

Alice Cooper er for tiden turneaktuell som support til sitt siste og meget sterke studioalbum «Paranormal» og spiller konsert i New Zealand i kveld (28/10) før han og bandet setter kursen til Irland med to konserter 8 og 9. november i Olympia Theater og videre turnèeprogram ut året.

Her kan du sjekke ut oppdatert komplett Alice Cooper turneoversikt

Låta «Paranormal» fra albumet med samme navn er også nominert til årets viktigste avstemming, beste rockelåt 2017:

Trykk her for å følge denne fete spillelisten 

Her kan du lese mer om Rockmanlesernes kommende avstemming for Beste Rockelåter 2017 og den spennende nominasjonen som vil foregå frem t.o.m. 31.12.2017. Listen ovenfor vil bli jevnlig oppdatert med innspill fra lesere og nye aktuelle utgivelser resten av året.

Gi oss dine kommentarer!

Del din kommentarer fra emner i overnevnte omtale på Rockman facebook tilhengerside

Continue Reading
Advertisement