Connect with us

Musikk

AC/DC bassist Cliff Williams i nytt intervju: – ”Derfor er jeg tilbake å bidrar på Power Up albumet”

Published

on

Photo credit: Johannes Andersen - AC/DC at Valle Hovin, Norway 17. july 2015

I et helt nytt intervju som er gjennomført med bassist Cliff Williams av Dean Delray`s i hans podcast «Let There Be Talk», som du også kan høre lenger ned i saken, begrunner han sin beslutning om å returner tilbake til AC/DC. Williams kunngjorde som kjent sin pensjonisttilværelse på slutten av AC/DC sin «Rock Or Bust World Tour» som ble gjennomført i perioden 10. april 2015 t.o.m. 20. september 2016. I Intervjuet som også er gjengitt i Blabbermouth, sier Williams blant annet på spørsmålet hva som førte til hans ønske den gang om å slutte i bandet:

– «Det var situasjonen slik det var på den tiden. Jeg snakket med Angus om dette først. Jeg var på et punkt – og dette var i begynnelsen av «Rock Or Bust» -turen – at jeg bare følte at for meg var tiden nå inne fo å legge opp. Jeg visste at jeg ikke ville fortsette å gjøre disse to-årige turene, og jeg ville ikke holde dette tilbake. Derfor gjorde jeg også bandet oppmerksomme på at dette skulle bli min siste runde. Det var en tøff turnè å fullføre. Gud velsigne Axl (Rose, Guns N`Roses) for at han komme inn og hjalp oss med å fullføre turneen. Han gjorde en meget god jobb. Og på slutten av turneen var jeg helt klar i min beslutning – At også Brian (Johnson) måtte gi seg på grunn av hørselskader forsterket hele greia. «Done — just done».

Les også: AC/DC bekrefter comeback – Angus, Brian, Cliff, Stevie og Phil

I følge Williams ønsket han å delta i innspillingsøktene for «Power Up» som en hyllest til Angus ‘avdøde bror og grunnleggende AC/DC medlem Malcolm Young, som døde i 2017 av effekter av demens i en alder av 64. Malcolm er kreditert som skribent på alle de 12 sporene på «Power Up».

Les også: Angus bekrefter – «Power Up» er en hyllest til Malcolm

På samme måte som albumet «Back In Black» er som en hyllest til avdøde AC/DC grunnleggende vokalist Bon Scott, så er «Power Up» for meg det samme til Malcolm Young.

«Dette er for ham. Og i bandet vi spilte sammen med i mer enn 40 år. And I wanted to do that — I wanted to come back and do that» – Cliff Williams

Williams forteller videre at AC/DC medlemmene som nå er gjenforent kom sammen for å øve tidligere i år før Covid-19 pandemien dukket opp og satte en effektiv stopper.

«Vi hadde veldig gode øvelser,» fortsetter han. «Bandet spilte veldig bra. Så [de spurte meg]. Vil du gjøre noen konserter? «Jada. Noen få konserter. Så vi planla å gjøre det. Alle drar så hjem til sine respektive hjem, og bang, vi har vært her siden på grunn av pandemien».

Cliff fortsetter videre i intervjuet med å bekrefte at hans forpliktelse til AC/DC i utgangspunktet bare var for «noen få» konsertdatoer til støtte for utgivelsen av «Power Up». Han viser videre til at han fortsatt sliter både med sin mentale og fysiske helse, men ønsker ikke å utdype dette noe mer, men bekrefter at dette er slitsomme plager. Han har i tidligere intervjuer avslørt at han har slitt med svimmelhet, og at dette bidro til hans tidligere beslutning om å pensjonere seg. Han har også i andre intervjuer innrømmet at Brian (Johnson) og Phil (Rudd) sitt comeback overbeviste han om å returnere til bandet. Til magasinet Rolling Stone har han sagt:

«Det var som det gamle bandet igjen. Det var ikke som å starte på nytt, men så nært bandet som har vært sammen i 40-pluss år som vi muligens kan klare det. Jeg ville ikke gå glipp av det»

Her kan du høre podcast-intervjuet med Cliff Williams:

AC/DC sitt nye album «Power Up» slippes 13 november 2020. Albumet blir dermed bandets syttende studioalbum med linup bestående av Angus Young (gitar), Brian Johnson (vokal), Cliff Williams (bass), Phil Rudd (trommer), Stevie Young (rytme gitar). På det nye albumet har bandet blitt gjenforent med produsent Brendan O’Brien som jobbet med AC/ DC på albumene «Black Ice» i 2008 og «Rock Or Bust» i 2014. Det nye albumet vil inneholde tolv helt nye AC/DC låter:

1. Realize
2. Rejection
3. Shot In The Dark
4. Through The Mists Of Time
5. Kick You When You’re Down
6. Witch’s Spell
7. Demon Fire
8. Wild Reputation
9. No Man’s Land
10. Systems Down
11. Money Shot
12. Code Red

Les også: Slik reagerer Angus og Brian første gang de ser «Power Up» lightbox

Første singel «Shot In The Dark» ble sluppet 7. oktober

Her kan du gi ditt terningskast og se hva andre lesere har gitt så langt

Hvilken AC/DC besetning har du opplevd live?

Foto: Skjermdump fra Wikipedia

Del dine i kommentarer på Rockman facebook tilhengerside