Connect with us

Musikk

Wolfmother satte «full fyr» i publikum – Utvilsomt blant tidenes konsert på Notodden Blues Festival

Published

on

Photo credit: Knut Eirik Myhre/ www.rockman.no - Wolfmother at Notodden Blues Festival 4th August 2023

Det australske rockebandet Wolfmother spilte som siste band natt til i dag under årets Notodden Blues Festival. Å gå på scenen etter den fantastiske Uriah Heep konserten kun 30 minutter tidligere ville være en utfordring for de fleste. Men…Whaoo…!!! Wolfmother rocket «så inn i ……» og «satte full fyr» på et fullsatt publikum. Det var tydelig at de aller eldste blant publikum (50 års jubilerende Uriah Heep hadde flere generasjoner i salen) hadde «tatt kvelden». Nå var hovedscenen Hovig Hangard i stor grad fyllt opp med et yngre headbangende publikum.

Les også: Legendariske Uriah Heep med «maktdemonstrasjon»

Det er mye fett man kan si om dette til dels unge dyktige hard rock bandet. At de lager helt sinnsykt fet musikk er udiskutabelt. Det er upolert, rått, rytmiskt og med full trøkk fra første til siste tone. Når de en sjelden gang toner det litt ned i starten av en låt, som for eksempel under låta «White Unicorne», så tar det ikke langt tid før de tunge gitar, bass og trommerytmer er på plass og «full fyr» i publikum.

Hør bare her under låta «Pyramid» ca. midtveis i konserten:

(Sjekk bl.a. publikum fra 3:04 i videoen fra konserten ovenfor)

Sjekk også disse fete klippene fra gårsdagens konsert:

Her fremfører Wolfmother en fet cover av den legendariske Led Zeppelin låta «Rock and Roll» fra et av rockehistoriens aller feteste album «Led Zeppelin IV» som ble utgitt i 1971.

Dette var en låt som bandet tydeligvis «tok på sparket». Høyt sannsynlig på bakgrunn av det fantastiske elleville publikummet. Låta sto ikke på den opprinnelige spillelisten for kvelden.

Som sist låt ut kom selvsagt deres sterke låt og største hit «Joker And The Thief»:

Slik var kveldens setliste under Notodden Blues Festival (+ da Led Zeppelin coveren):

Trykk her for å følge lista på Spotify

Trykk her for å følge Rockman på Spotify

Med en besetning bestående av kun 3 personer, Andrew Stockdale (vokal, gitar), Hamish Rosser (trommer) og Bobby Poulton (bass), så er det utrolig fett å høre det fantastiske lydbilde. Akkurat slik man kan høre på de store hard rock bands storhetstid på 70/ 80-tallet fra bl.a. Black Sabbath, Led Zeppelin, Deep Purple osv., men… i en ny superfesh «innpakning».

Konserten på Notodden «smalt» utvilsomt inn på lista som en av festivalens feteste konserter.

Fikk du opplevd Wolfmother på Notodden Blues Festival?

– Har du opplevd Wolfmother live tidligere?

Skriv dine kommentarer og del gjerne bilder/ filmklipp på Rockman facebook tilhengerside (her)