Connect with us

Nyheter

Videopremiere: – Her er første låt fra det kritikerroste Stavangerbandet World At Large kommende album

Published

on


(pressebilde)

De kritikerroste Stavangergutta i World At Large slipper sitt fjerde og selvtitulerte album fredag 7. oktober, og markerer 10årsjubileum som band. 

Videopremier

Her får du singel og videopremiere, først hos Rockman:

– The Difference handler om hvor vanskelig det er å gå i mot strømmen og å være ekte. Historien i låta tar utgangspunkt i to barndomsvenner som på et tidspunkt delte samme idealistiske ståsted, for så å gli fra hverandre etter hvert som kravene til dem fra samfunnet rundt, forandrer seg. Den av dem som valgte å følge strømmen forteller historien i låta, den såkalte jeg-personen, og vedkommende beundrer sin gamle venn som fremdeles er ekte og står for viktige verdier – som han fremdeles deler, men ikke tør å leve ut selv.  – Leif Harald Flikkeid, vokalist og bassist i World At Large

 Leif Harald Flikkeid om tilblivelse av videoen:

Videoen er produsert av SAFT film; Martin Hawkes og Frank Short. Martin Hawkes har reist land og strand rundt med Iron Maiden og laget dokumentar fra turnéen deres, forteller Flikkeid. Hawkes står også bak kamera i dokumentaren «Metal Evolution». – Vi jobbet med Martin første gang helt tilbake på slutten av 90-tallet i et annet prosjekt, og han står også bak debutvideoen til World At Large (When Things Fall Appart) i 2008. Vi slo på tråden og spilte The Difference for Martin Hawkes og Frank Short, og de ble begge gira på å lage video.

Vi fikk låne et omgjort fjøs på Jæren og laget en «poor man´s process-video», basert på vårt eget turnéliv der vi sitter i en ikke altfor glamorøs bil. En lang dag i et fjøs, et forhåndsfilmet bylandskap, en bra låt og to ytterst profesjonelle filmskapere; slik blir det faktisk fin video av! 

Bandets selvtitulerte plate står nå klar og inneholder 10 spor hvor de tar for seg verden slik de selv så den fra kjellervinduet; degenererende; kunstige og avstumpede tilværelser, generell frykt og selvforakt og i-lands-problematikk surret sammen med musikk inspirert av 90tallets utforskende og melodiøse del av rocken. I de råeste partiene kan en høre elementer fra den mer raffinerte delen av punk, som NoMeansNo eller The Jesus Lizard. Males det med bredere pensel, kan fragmenterte referansepunkter være for eksempel Radiohead, The Killers og The Pixies.

Releasekonserten får du med deg i på Café Mono den 20. Oktober.

Continue Reading
Advertisement