Connect with us

Musikk

Vi vil ha mer – Ekstremt god stemning da Seigmen fylte sletta

Published

on

Foto: Mobissen,Tons Of Rock - Seigmen på Tons Of Rock 2024

Denne saken er skrevet av Beathe Aasheim

Seigmen er tilbake med ny plate og ny turne. Deres største konsert på turneen er her på Tons Of Rock. Bandet åpner konserten med «Colosseum» og videoen på storskjerm vekker gode minner fra den legendariske konserten i Dødens Dal i 2005. Det er heftig bass og lekende, lekre gitarer i starten av “Fra X til Døden”.

Foto: Kihle,Tons Of Rock – Seigmen på Tons Of Rock 2024

Vokalist Alex Møklebust kommer inn og eier scenen med sin vante rocka positur. Han drar lett med seg publikum. Variasjoner i lydbildet, dynamikk og tempo gir låta en god egenart. 

Foto: Kihle,Tons Of Rock – Seigmen på Tons Of Rock 2024

“Ohm” fra «Total» spilles helt nydelig. Den har en spesiell og poetisk tekst, men er en god, rocka låt. Alex takker for at vi kom så tidlig og er takknemlig for å ha orkesterplass mot publikum. “Döderlein” har allsang fra start. Marius Roth Christensen leker litt ekstra på gitaren på denne publikumsfavoritten. Det er ekstremt god stemning på sletta til å være kl. 2 på dagen. Alex styrer publikum og allsangen.

Foto: Kihle,Tons Of Rock – Seigmen på Tons Of Rock 2024

Alex drar i gang allsang på den nye låta “Berlin”. Vokalen hans er intens. Bassen til Kim Ljung er heftig og gitarene til Marius og Sverre Økshoff låter nydelig. Noralf Ronthi pisker rytmen i gang.

For å være en så ny låt glir den lett inn i samlingen og får voldsomt god respons. 

Foto: Kihle,Tons Of Rock – Seigmen på Tons Of Rock 2024

Kim forteller at det er spesielt å stå her siden bandet nesten mistet Alex for tre år siden. Han nevnte ikke sin egen migrene. Det blir allsang på refrenget til “Metropolis”, det som egentlig var den store gjennombruddslåta. Det er mye dynamikk i låta. Fra rolige, melankolske vers til heftige refreng.

Det vi blir et pusterom med “Agnus Dei” der operasangeren Marius synger.  Sverre spiller på et riff med synth i bakgrunnen. Dette er nakent og lekkert. Marius går rett fra operasang til et heftig riff. Den monumentale “Mesusah” har mye lekkert gitarspill i starten. De har en plutselig overgang til heftigere gitar og et gjentagende riff før Alex kommer inn på vokal. Bassen til Kim kjennes i kroppen og koringen hans høres skremmende ut. Blant publikum blir det både klapping, hoiing og hytting med nevene. 

Så snart Marius begynner å spille riffet til “Hjernen er alene” begynner publikum å klappe. Alex dirigerer og publikum synger med gjennom hele låta. Her er det god dynamikk! Tida går altfor fort.

De er ferdige alt, og vi vil ha mer………

Slik var konsertens spilleliste:

 1. Monument (intro)
 2. Fra X til døden
 3. Ohm
 4. Döderlein
 5. Berlin
 6. Metropolis
 7. Agnus Dei
 8. Mesusah
 9. Hjernen er alene (deLillos cover)

Heldigvis er det snart ny mulighet for å oppleve fantastiske Seigmen, et av landets mest karakteristiske rockeband som har vært totalleverandør av tung, storslått og fengende melankoli siden 1989.

Her er dine neste muligheter til fete konsertopplevelse:

 • 06.07.24 – Skånevik Bluesfestival, Skånevik
 • 19.07.24 – Ravnedalen Live, Kristiansand
 • 26.07.24 – Månefestivalen, Fredrikstad
 • 02.08.24 – Raumarock, Åndalsnes
 • 16.08.24 – Midgardsblot, Horten
 • 29.11.24 – Festiviten Bar & Scene, Hamar
 • 30.11.24 – Verket Scene, Moss
 • 06.12.24 – Folken, Stavanger
 • 07.12.24 – USF Verftet, Bergen
 • 13.12.24 – Terminalen Byscene, Ålesund
 • 14.12.24 – Havet, Trondheim

Sjekk også vår guide over norske musikkfestivaler

Her er vår guide over norske aktive rockeband

Vinn VIP festivalpass til deg selv + en venn

Har du husket å melde deg på i vår fete pågående konkurransen?Vinn fete VIP-festivalpass til deg selv + en venn – Pur magi med bl.a. Kvelertak, Seigmen, Valentourettes, Erlend Ropstad

Trykk her for å følge oss på Instagram

Opplevde du Seigmen på Tons of Rock?

– Har du opplevd bandet live tidligere?
– Klar for kommende konserter?

Del dine kommentarer, konsertbilder og filmklipp på Rockman facebook (her)