Connect with us

Nyheter

Verdens største nålevende bluesartist bekreftet til Norge 2017

Published

on


(pressefoto)

Skrevet av Knut Eirik Myhre

Verdens største nålevende blueslegende Buddy Guy er nå bekreftet til Norge og Notodden Blues Festival i 2017.

– At vi nå kan bekrefte selveste Buddy Guy, den største av de største nålevende bluesartister til vår store jubileumsfest i 2017 er nesten ikke til å tro, sier Jostein Forsberg, festivalsjef

Og det er jaggu ikke så rart han jubler. Skal man i dag hente en headliner innenfor bluessjangeren så kan det ikke bli større enn dette.

Den 80 år gamle amerikanske blues gitarist og vokalisten Buddy Guy er en eksponent for Chicago-blues, og har bl.a. påvirket en rekke store gitarister.

Gitarlegenden Eric Clapton har tidligere sagt dette om Buddy Guy:

– For mer enn 50 år, har Guy vært en uvurderlig amerikansk skatt, Han tilhører en unik epoke av de store pionerer sammen med slike legendariske artister som Muddy Waters, Howlin ‘Wolf, Sonny Boy Williamson, Koko Taylor, B.B. King, og Little Walters. Men han har vært en enorm innflytelse på nesten alle som har plukket opp en elektrisk gitar i det siste halve århundret, inkludert meg selv, The Rolling Stones, Jimi Hendrix, Jimmy Page, Slash, ZZ Top, Stevie Ray Vaughan, John Mayer, AC/DC osv.

Buddy Guy har mottatt flere utmerkelser for sitt store bidrag for og både utvikle og påvirke blues og rockesjangeren. Han ble bl.a. hyllet av en stjernespekket artistgalla ledet av fantastiske Beth Hart og gitarguru Jeff Beck når han i 2012 ble æret ved The Kennedy Center Honors for sitt livslange bidrag til amerikansk kultur:

Notodden Blues Festival feirer neste år sitt store 30 års jubileum der forøvrig også overnevnte fantastiske Beth Hart allerede også er bekreftet.

Festivalen slipper fortløpende nye artister til deres store 30 års jubileumsfestival som gjennomføres i perioden 3 – 6. august 2017.

Her kan du kjøpe billetter og sjekke ut samtlige artister som så langt er bekreftet.

Klar for NBF 2017?

Del dine kommentarer på Rockman facebook tilhengerside ( her )

Continue Reading
Advertisement