Connect with us

Nyheter

Tyske Wacken Open Air festival forbyr «backpacks» p.g.a. økt terrorfrykt

Published

on


(foto: skjermdump av Wacken promofilm nedenfor)

Skrevet av Knut Eirik Myhre

På bakgrunn av økte terrorhendelser i Europa og nylig terroraktivitet i Tyskland som inkludert hendelsen 24. juli med selvmordsbomber under Ansbach musikkfestival, økes nå iflg. Billboard sikkerhetsnivået ved årets Wacken Open Air festival som gjennomføres 4 – 6. august.

Det økte sikkerhetsnivået innebærer bl.a. at ryggsekker og alle salgs poser ikke lenger er tillatt på festivalområdet. Iflg. festivalgrunnleggeren Thomas Jensen er det ventet ca. 85 000 publikummere til årets Wacken som gjennomføres i perioden 4 – 6. august.

– Vi oppdaterer vår sikkerhetsplan kontinuerlig og følger tett siste hendelser som dårlig vær eller sikkerhetssituasjonen i Tyskland. Våre ansatte er godt forberedt og vet hele tiden hva de skal gjøre, sier Jensen til Billboard.

Tyske Wacken Open Air Festival ble etablert i 1990 og gjennomføres årlig i den lille byen Wacken i Schleswig-Holstein, Nord-Tyskland. Festivalen er blant Europas største rockefestivaler og har i år artistnavn som bl.a. Iron Maiden, Saxon, Twisted Sister, Whitesnake, Clutch, Blue Öyster Cult og norske band som bl.a. 1349 og Einherjer.

Her kan du sjekke full lineup.

I år gjennomføres det over 100 festivaler i Norge og denne uken arrangeres Canal Street, Fres, Markomeannu, Trollrock, SørøyRocken, KanalRock, og Laholmenfestivalen. 

I august arrangeres Eikerapen Roots Festival, Treungenfestival, Notodden Blues Festival, Osfest, Raumarock, Audunbakken, Frøyafestivalen, Hagefestivalen, Kraftfestivalen, Varangerfestivalen, Øya, Målrock, Sildajazz, Tømmerstokk, Kartfestivalen, Oslo Jazzfestival, BAKgården, Festivalen Sin, Midgardsblot Metal Festival, Pstereo, Aronnsrocken, Findingsfestivalen, Hvalstrandfestivalen, Jugendfest, Parken, Rekordfestivalen, Beyond The Gates, Elvefestival, Fæsterålen, Rakettnatt og Verket.

Her kan du sjekke ut komplett festivaloversikt for hele 2016

Foreløpig er det ikke meldt om behov for økte sikkerhetstiltak ved våre norske festivaler.

 – Vi føler at vi er godt forberedt på den sikkerhetsmessige siden av vår festival. Vi oppdaterer kontinuerlig vår sikkerhetsplan, har en stor profesjonell vaktstyrke og har et godt samarbeid med politi og andre offentlige beredskapsmyndigheter. Siden vi er en byfestival, så er det sjelden innslag  av «backpackere» ved våre innganger. Alle vesker, poser, etc blir kontrollert ved inngangene og våre mannskaper er godt drillet i hvordan de skal opptre, sier festivalsjef Jostein Forsberg ved Notodden Blues Festival

– Det er nok ingen Øya-publikummere som har med seg stor bagasje, da vi ikke har camping. Når det er sagt blir vesker og sekker gjennomsøkt ved inngangen som tidligere, sier Øya-festivalens pressesjef Jonas Prangerød.

Hva mener du?

NB! Dersom du ikke ser målingen nedenfor, prøv og refresh/oppdatere nettsiden.

 

Skriv dine kommentarer på Rockman facebook tilhengerside ( her )

Continue Reading
Advertisement