Connect with us

Nyheter

The Hellacopters til Norge 2024

Published

on

Foto: Tommy Østby - www.instagram.com/tommy_ostby/ fotograf for Rockman.no - The Hellacopters på Tons Of Rock 2022

The Hellacopters, et av Skandinavias feteste legendariske rockeband bekreftes nå til Norge, nærmere bestemt til den spennende «non profit» festivalen Måkeskrik i Kristiansand som arrangeres på Odderøya til sommeren i perioden 12 – 13 juli. Odderøya er et unikt konsertområde i Kristiansand sentrum, kjent for mange der historiske Quartfestivalen ble arrangert gjennom flere år. Konsertområdet er en fantastisk naturperle med et naturlig amfi ned mot sjøen.

Les også: Sex på scenen kåret til Quart-historiens mest minneverdige øyeblikk

Planleggingen av festivalen begynte så smått i 2010 og Måkeskrik ble arrangert for første gang 27. og 28. juli 2012. Festivalen blir arrangert på ren dugnad av foreningen Måkeskrik sammen med frivillige for å skape en unik festivalopplevelse og bidra til et godt kulturtilbud i Kristiansand.

Festivalen sier følgende om bookingen av The Hellacopters:

«Det er få eller egentlig ingen vi har hatt mer lyst til å booke noensinne, enn garasjerockerne fra Stockholm. Nå har vi klart det og med skrekkblandet fryd kan vi offentliggjøre vår drømmebooking – The Hellacopters. Når The Hellacopters inntar Odderøya i Juli, feirer de 30 år som band, for øvrig også 26 år siden de stod på samme sted og bergtok Quartfestivalen»

The Hellacopters ble dannet i 1994, og slapp sitt Grammis-vinnende debutalbum «Supershitty to the Max!» to år senere. Det svenske bandet har siden bygget en kruttsterk albumkatalog  med høydepunkter som «High Visibility» (2000) og «By the Grace of God» (2002). Sistnevnte står igjen som en bauta i den skandinaviske rockehistorien. I 2008 sa bandet takk for seg og vi hørte ikke noe fra dem før det etterlengtede comebacket sommeren 2016, hvor de feiret 20-årsjubileet til debutalbumet. I 2022 slapp de det kritikerroste albumet «Eyes of Oblivion« med tittelsporet:

Bandet består i dag av Dregen (Andreas Tyrone Svensson), gitar, også kjent fra bandet Backyard Babies, Nicke Andersson (vokal, gitar), Robban Eriksson (trommer), Anders Lindström (orgel/piano) og Dolph De Borst (bass).

The Hellacopters tidligere gjestet Norge med sterke konserter etterkant av deres comeback blant annet under fjorårets Bergefest, Tons Of Rock (2022), Tapperiet Scene i Trondheim (2022), Sentrum Scene i Oslo (2022), Trondheim Rocks (2019 og Øyafestivalen (2019).

Les også: Hellacopters på Tons Of Rock 2022 – Se fete bilder og filmklipp

Her kan du «varme opp» til konsert med The Hellacopters:

Fra før har festivalen også bekreftet de norske spennende rockeband Spidergawd, Brenn, Black Debbath og flere spennende bookinger er «på gang».

Trykk her for å sjekke ut eller sikre deg billetter via Ticketmaster.

Klar for The Hellacopters?

– Har du opplevd bandet live tidligere?

Del dine kommentarer, bilder, filmklipp osv. på Rockman facebook (her)

Continue Reading
Advertisement