Connect with us

Nyheter

Slike blir det unike a-ha lysshowet i Oslo Spektrum

Published

on


(foto: pressebilde/ Universal Music)

Skrevet av Knut Eirik Myhre

a-ha har nå ankommet Norge i forbindelse med sin pågående «Cast In Steel Tour» som hadde sitt store kick-off i forbindelse med Rock In Rio festivaljubileumet 27. september 2015 og avsluttes nå med 6 norgeskonserter.

I Oslo Spektrum, 3. mai 2016, vil a-ha gjøre en ekstrakonsert som har fått navnet «a-ha afterglow». Konserten vil inneholde unik interaktiv scenografi som er utarbeidet av det norske designselskapet Void. Showet beskrives som et eksperimentelt designstudio som arbeider i skjæringspunktet mellom design, arkitektur, kunst og teknologi og vil være er en unik mulighet til å se et helt annerledes a-ha show, hvor kjent musikalsk materiale møter ny bruk av teknologi for å skape en engasjerende opplevelse utenom det vanlige.

Se spennende bakomfilm fra prosjektet:

– Vi er glade for å samarbeide med Void, som har gjort noen spennende installasjoner, blant annet for Kraftwerk, og vi ønsker å benytte denne muligheten til å prøve å lage noe helt ekstraordinært sammen, sier Magne Furuholmen.

Scenografien vil basere seg på utstrakt bruk av volumetriske lys-effekter, 3d-scanningsteknologi og lydsensitive elementer for å skape en romlig opplevelse hvor de normale grensene mellom band og publikum viskes ut.

– Å få tilnærmet frie tøyler til å skape vår tolkning av det musikalske materialet til et ikonisk band som a-ha er ikke en oppgave vi tar lett på. Når vi i tillegg har mer enn 60.000 kubikkmeter å boltre oss på er det innlysende at vi må dra på for å nå ambisjonen om å skape en konsertopplevelse ingen har sett tidligere, sier Bjørn Staal, designer og programmerer i Void.

I tillegg til den nevnte ekstrakonserten spiller a-ha i dag 1. mai i Oslo Spektrum (utsolgt), 5 og 6. mai i DNB Arena, Stavanger (utsolgt) og 7. mai på Bergenhus festning, Bergen. 

Del dine kommentarer

Skriv nedenfor eller på Rockman facebook tilhengerside ( her )

Continue Reading
Advertisement