Connect with us

Musikk

Skambankt oppløses – Legger ut på omfattende avskjedsturnè

Published

on

Foto: Eirik Halvorsen - Skambankt 2018

Skambankt, hardrock bandet fra Jæren i Rogaland bekrefter nå den overraskende nyheten via bl.a et eget innlegg nettopp publisert på deres offisielle facebookside som kan sees nedenfor, at bandet bandet nå oppløses og legger ut på en omfattende avskjedsturnè.

De skriver følgende:

«Kjære Skambankt-venner. Vi har én god og én dårlig nyhet. Den gode er at vi snart skal på turné igjen. Den dårlige er at det blir vår siste. Det er en tid for alt, og tiden for å kaste inn Skambankt-håndkleet nærmer seg. En lang tur går mot slutten. En skikkelig god tur som har bydd på medvind og motvind, solskinn og regnvær. Vi gleder oss stort til den siste etappen. Det er vemodig og litt trist, men ikke dramatisk. Etter 10 albumutgivelser ønsker vi å lukke denne døren, noe som vil gi oss muligheter til å åpne andre. Vi har sjarmøretappen igjen og den har vi bestemt oss for å nyte sammen med dere. Velkommen på konsert»

I 2018 gjorde Skambankt come-back med albumet «Horisonten Brenner». Det ble A-listing på fire radiokanaler og velfortjente plasseringer på flere «Årets Album» lister.

Som bandet selv skriver på sin offisielle nettside, så må bandet kunne betegnes som et av senere tids mest intense comeback etterfulgt av bandets første live-album, tre dobbeltsingler og utsolgte 7-tommere, to akustisk album, omfattende turneer i inn- og utland med flust av utsolgte konserter, flere festivaljobber, A-listing på fire radiokanaler, plasseringer på flere «Årets Album»-lister, strålende anmeldelser, katalog re-issues som gikk rett inn på #1 og #2 på vinyl-salgslistene i Norge – kan man for alvor si at bandet har hørt hjemme blant eliten av norsk rock.

I februar i år. slapp bandet sitt nye album «Ti», som nå da skal vises seg også å bli deres siste.

Vi må få si… dette var rett og slett en veldig trist nyhet.

Men slik er det noen ganger – Alt har sin slutt! Takk til Skambankt og dagens bandmedlemmer som består av Terje Winterstø Røthing (vokal, gitar), Hans Egil Løe (gitar, vokal), Tollak Kalvatn Friestad (bass), Børge Sageng Henriksen (trommer) og Jonny Engelsvoll (tangenter)

Hold deg oppdatert på norsk rock gjennom vår fete guide over norske rockeband

Er du klar for Skambankt avskjedsturnè?

– Hva er dine beste Skambankt minner?
– Favorittlåter?

Skriv i kommentarfeltet på Rockman facebookside