Connect with us

Nyheter

SISTE: Pink Floyd utstyr solgt for over 15 millioner

Published

on


(foto: albumcover Pink Floyd «Dark Side Of The Moon»)

Skrevet av Knut Eirik Myhre

Nylig annonserte det amerikanske auksjonshuset Bonhams at de skulle auksjonere bort det berømte innspillingsutstyret som bl.a. ble brukt i forbindelse med innspillingen et av tidenes største rockealbum, Pink Floyds legendariske og udødelige «Dark Side Of The Moon».


(photo credit; www.bonhams,com – Abbey Road Studios EMI TG12345 MK IV recording console)

Forhåndsforventningene til hvilken pris man kunne forvente å oppnå for innspillingsustyret under auksjonen var i flg. prosound network store. Faktisk advarte auksjonshuset på forhånd i sin katalog om at prisen her vil kunne oppnå en betydelig sekssifret sum. I etterkant har Bonhams innrømmet at deres interne estimat var satt til $ 700 000 (ca. NOK 6 mill.). Selv deres optimistiske forhåndsestimat ble gjort grundig til skamme når prisen under auksjonen denne uken til slutt oppnådde en pris på enorme $ 1.807 500 (ca. NOK 15 millioner) for denne unike biten av rockehistorien.

Med på kjøpet fikk også den nye eieren et skriftelig dokument om innspillingsutstyrets historie fra Abbey Road tekniker Brian Gibson, en kopi av førsteutgivelsen av «​​The Dark Side of the Moon» og et brev med dokumentasjon og en erklæring fra tidligere Abbey Road Studio Manager Ken Townsend.

Innspillingsutstyret ble brukt i det berømte Abbey Road Studio i London i 12 år fra 1971-1983 og har i tillegg blitt benyttet til innspillinger av album for Paul McCartneys Wings, George Harrison, Ringo Starr og Kate Bush. Når studioet ble pusset opp i 1983, ble konsollen kjøpt av produsent Mike Hedges for hans Camden studio hvor det senere ble brukt til innspillinger med bl.a. The Cure, Siouxsie & The Banshees og andre. Utstyret skal være i utmerket stand.

Hvorfor er «​​Dark Side Of The Moon» tidenes største rockealbum?

Del dine reaksjoner i kommentarfeltet på Rockman facebookside ( her )

Continue Reading
Advertisement