Connect with us

Nyheter

SISTE: Mott The Hoople gitarist Pete Owerend Watts er død

Published

on


(photo credit: Wonker – Pete «Owerend» Watts  during Mott The Hoople reunion gig at Hammersmith Apollo, London October 2009)

Skrevet av Knut Eirik Myhre

Den engelske gitaristen Pete Owerend Watts (69) som blant annet var grunnleggende medlem av det legendariske rockebandet Mott The Hoople er nettopp bekreftet død.

Den triste meldinger bekreftes blant annet via hans venn og tidligere Mott The Hoople vokalist og frontfiguren Ian Hunter nå i kveld.

Iflg. nettstedet Mott The Hoople Road Crew Live sovnet Pete Owerend Watts stille inn i dag etter en lang kamp med strupekreft.

Watts ble født i Yardley og flyttet senere til Ross-on Wye, Herefordshire og starter tidlig med å spille i en rekke lokale band sammen med blant annet sin barndomsvenn Dale «Buffin» Griffin og Mick Ralphs i bandet The Doc Thomas Group gjennomførte de i 1968 en endring i line-up, fikk med seg keyboardist Verden Allen og skiftet navn til The Shakedown Sound.


(foto: album sleeve fra «All The young Dudes»)

I 1969 flyttet de til London og kom i kontakt med plateprodusent Guy Stevens. De hentet så inn villstyringen Ian Hunter som deres vokalist og Mott The Hoople ble dannet.

Etter at Ian Hunter sluttet i bandet for å starte som soloartist i 1974 valgte Owerend Watts sammen med Griffin og Morgan Fisher å danne bandet MOTT med Ray Majors og Nigel Benjamin. I 1976 etter at Benjamin sluttet i bandet valgte de gjenværende medlemmene gå danne bandet British Lions sammen med Medicine Head sanger og låtskriver John Fiddler og hold det gående frem til slutten av 70-tallet. På 80-tallet dannet Owerend Watts og Griffin et produksjonsselskap og produserte album for Hanoi Rocks og The Cult samt hitsingler som Department S «Is Vic There». 

For ganske nøyaktig et år siden døde Dale «Buffin» Griffin kun 67 år gammel.

De to siste årene har verden mistet en lang rekke legendariske artister, noe som dessverre ser ut til å fortsette også i år.

Les også: Disse artistene mistet vi i 2016

Les også: Disse artistene mistet vi i 2015

Del gjerne dine reaksjoner

Del gjerne dine tanker og minner i kommentarfeltet på Rockman facebookside ( her )

Continue Reading
Advertisement