Connect with us

Nyheter

Rockelegende headliner Øya 2018

Published

on

(photo credit: www.rockman.no – Patti Smith at Canal Street, Arendal 2014)

Skrevet av Knut Eirik Myhre

Øyafestivalen bekrefter flere fete artister, bl.a. rockelegenden Patti Smith.

Tidligere i uka ble de åtte første artister til 2018-plakaten klare. I dag bekreftes ytterligere tre som er klare for å spille i Tøyenparken. Den levende legenden Patti Smith, den unike duoen Sleaford Mods og frihetsrockforvalterne Dig Deeper skal alle sette sitt preg på Øya i august.

Les også: Her er de første bekreftede Øya-artisten 2018

Patti Smith går på scenen lørdag 11. august og Øya sier bl.a. følgende:

«Det er en ære å invitere Patti Smith til Tøyenparken, for å runde av festivalen i vårt store telt Sirkus. Patti Smith starta som poet, og ble raskt en del av musikkmiljøet rundt New York-klubber som Max?s Kansas City og CBGB. Hun har en imponerende rekke plate- og bokutgivelser gjennom fem tiår. Som artist mestrer hun både slagkraftig rock og mer eksperimentelle uttrykk, samtidig som hun fortsatt jobber med lyrikk og fotografi. I ungdommen henta hun inspirasjon fra blant andre beatpoetene og Bob Dylan. Patti Smith har samarbeida med Bruce Springsteen, R.E.M., Blue Öyster Cult og Kevin Shields fra My Bloody Valentine. Hun albumdebuterte i 1975 med Horses. Tre år seinere kom gjennombruddet i Norge, da Easter gikk inn på tiendeplass på vår albumliste. Siden har Patti Smith hatt et lojalt publikum i Oslo. Etter flere år med lite aktivitet, var hun tilbake for fullt med album og turneer fra midten av 90-tallet. Det ser ikke ut til at hun skal bremse med det første. Hele veien har hun vært tydelig og sosial bevisst, med mye på hjertet»

Punkrockens prisvinnende poet og førstedame har besøk Norge ved flere anledninger. Sist under Olavfestdagene i Trondheim 4/8-16 og med en unik konsert i Oslo Konserthus 5/8-16 som hadde tittel «An Evening Of Words And Music» hvor hun leste sine egne tekster og fremfører sin musikk. Undertegnede opplevde Patti Smith under Canal Street i 2014 der hun bl.a. hadde med seg sin sønn på gitar. Denne 70 år gamle dama er bare dødskul og har så enormt mye spennende på sitt repertoar. Dype tekster og legendariske låter. Konserten med Patti Smith en sommerkveld i Tøyenparken er noe du bare få med deg. Tenkt deg bare hvilken sinnsstemning denne låta vil gi deg i kveldssolen:

Her er teksten til «Because The Night» som hun skrev sammen med Bruce Springsteen:

Take me now baby here as I am
Pull me close, try and understand
Desire is hunger is the fire I breathe
Love is a banquet on which we feed

Come on now try and understand
The way I feel when I’m in your hands
Take my hand come undercover
They can’t hurt you now,
Can’t hurt you now, can’t hurt you now
Because the night belongs to lovers
Because the night belongs to lust
Because the night belongs to lovers
Because the night belongs to us

Have I doubt when I’m alone
Love is a ring, the telephone
Love is an angel disguised as lust
Here in our bed until the morning comes
Come on now try and understand
The way I feel under your command
Take my hand as the sun descends
They can’t touch you now,
Can’t touch you now, can’t touch you now
Because the night belongs to lovers…

With love we sleep
With doubt the vicious circle
Turn and burns
Without you I cannot live
Forgive, the yearning burning
I believe it’s time, too real to feel
So touch me now, touch me now, touch me now
Because the night belongs to lovers…

Because tonight there are two lovers
If we believe in the night we trust
Because tonight there are two lovers…

I tillegg til Patti Smith bekrefter også Øya Sleaford Mods (UK) og sier følgende:

«I første møte med Sleaford Mods oppstår det ofte forvirring. Er det punk? Er det rock? Er det rap? Er det alt på en gang eller ingen av delene? Sleaford Mods? minimalistiske utgangspunkt legger ingen demper på energien eller treffsikkerheten. Jason Williamson spytter ut sinne, frustrasjon og hverdagsbetraktninger, mens Andrew Fearn lager beats og drikker øl. Nottingham-duoen har de siste åra blitt et fenomen, mange år etter at de to medlemmene hver for seg starta forsøk på å klare seg i musikkindustrien. Nå gjør de seg bemerka på salgslister og fyller klubber over store deler av Europa»

Og det siste av dagens bekreftede artislipp er Dig Deeper (US):

«Dig Deeper har i flere år, gjennom flere utgivelser, lagd sterkere og sterkere frihetsrock. Da de i høst ga ut In Central European Time, hadde vi ikke annet valg enn å invitere dem til Tøyenparken i august. Sosial og politisk bevissthet, psykedelia og landeveisrock blandes på en svært kledelig måte. De innrømmer å ha hørt på Neil Young, The Byrds, Dream Syndicate og Drive-By Truckers, noe man finner spor av i deres egen musikk».

Bekreftede artister til Øyafestivalen 2018 så langt er:

Patti Smith (US) / Paradise (NO/UK) / And You Will Know Us By The Trail Of Dead (US) spiller Source Tags & Codes / Brockhampton (US) / Converge (US) / Dig Deeper / Noname (US) / Sleaford Mods (UK) / Smerz / Store P / Chelsea Wolfe (US)

Hva synes du om Øya 18 så langt?

Del din kommentarer på Rockman facebook tilhengerside

Continue Reading
Advertisement