Connect with us

Musikk

Rob Halford (Judas Priest) har alle låtene klare til nytt soloalbum: – «All metal kommer fra blues»

Published

on

Foto: Frank Surdal – fotograf for Rockman.no – Instagram: @frank_surdal – Judas Priest, DNB Arena, Stavanger 14.06.2022

I et nytt intervju med den tyske radiostasjonen Rock Antenne bekrefter Rob Halford at han har alle låtene klare for sitt kommende blues debut soloalbum.

«Du har kanskje hørt noen ganger her og der at jeg i det minste har hatt denne ambisjonen om å lage et bluesalbum. Fordi metal, all rock and roll kommer fra blues; alt innen musikk kommer i stor grad fra blues. Og så, fordi jeg er en bluesfan, har jeg alltid ønsket å utforske det territoriet.» sier bl.a. Halford i intervjuet som du kan høre i sin helhet nedenfor.

«For noen år tilbake, når min bror og min nevø Alex, (sønn av Judas Priest bassisten Ian Hills) og en venn av oss, laget julealbumet «Celestial» sa jeg til gutta: `Hvorfor ikke lage et bluesalbum?`. Så nå har vi musikken klar og alle låtene klare til bruk»

Les også: Her er Rob Halford`s julealbum 2019 innspilt med familie og venner

I tidligere intervjuer, blant annet i radioprogrammet «Nights with Alice Cooper» har Halford bl.a. forklart hvilke bluesartister som har inspirert han mest: – «Blues ble født her i USA og muterte deretter sakte til alle disse utrolige musikkstiler og forskjellige dynamikker og variasjoner. Som barn hørte jeg på bluesartister som Little Richard, Bill Haley, Howlin’ Wolf og Muddy Waters».

Det er flere og flere artister innen rock/ metal som ønsker å hylle bluesen, deres største inspirasjonskilde enten direkte eller indirekte, med spennende coverlåter og album. For kort tid siden slapp Slash (Guns `Roses) nyheten om sitt kommende bluesalbum som har fått tittel «Orgy Of The Damned» og slippes 17. mai 2024. På albumet har han med seg en rekke kjente artister som sammen hyller bluesens inspirasjonskilde med spennende cover av utvalgte blueslegender. Første singel «Killing Floor» fra det kommende albumet er allerede sluppet. På denne låta har han bl.a. med seg ingen ringere enn Brian Johnson (AC/DC) og Steven Taylor (Aerosmith). Låta som er skrevet av den legendariske avdøde bluesartisten Howlin’ Wolf kan du høre her:

Les også: Slash lanserer unikt blues festivalkonsept

Det er foreløpig ikke kommet mer informasjon om når Rob Halford vil slippet sitt kommende blues soloalbum. Men ser vi litt på den kommende turnèplanen til Judas Priest som bl.a. er aktuelle under årets Tons Of Rock 28. juni, så kan perioden august ut året være en god mulighet?

Er du klar for Rob Halford bluesalbum?

– Hva er dine bluescover favoritter fra andre metal/ rockband artister?

Del dine kommentarer på Rockman facebook (her)