Connect with us

Julekalender

Ny økonomisk smell for Metallica: – Tapte millioner av dollar på musikkfestival

Published

on


(pressefoto Universal Music – James Hetfield, Metallica)

Skrevet av Knut Eirik Myhre

METALLICA James Hetfield sier at bandet «tapte millioner» av dollar ved å sette opp den Orion Music + More festival, noe som gjør det svært usannsynlig bandet vil bli involvert i et slikt prosjekt igjen.

Den juni 2013 Orion hendelse på Belle Isle i Detroit trakk minst 40.000 mennesker i løpet av to dager for å se Metallica, Red Hot Chili Peppers, Deftones, Silversun PICKUPS, Rise Against og mer.

Bandet flyttet arrangementet til Detroit etter å holde innvielses utgaven i Atlantic City, New Jersey i 2012 i det som Billboard på den tiden kalt en «myk overgang» for en «vellykket andre året.»

Uttaler til METALLICA fan-klubb magasinet So What !, Hetfield uttalt om Orion Music + More: «Jeg er så glad vi gjorde Orion De to vi gjorde var gøy Vi fikk noen band der ute foran folk, våre fans.. hovedsak, og det var hele ideen. Hvis det hadde brutt selv, ville vi fortsatt gjøre det, men vi tapte millioner begge ganger. Vi kan ikke gjøre det. På et tidspunkt, virksomhet kommer inn i bildet. Hvorfor ville du fortsette å gjøre noe som skader deg, og kan hindre deg fremover? «

Han la til: «Det var morsomt å gjøre, vi hadde en blast gjør det, ansatt en rekke personer og hjulpet ut begge byene det var i en mye godt kom ut av det, men vi kan ikke gjøre det igjen.».

Spurte hvorfor han trodde Orion fungerte ikke, Hetfield sa: «Kanskje det var så spennende, bill-messig tror jeg det var for bred Hvis det var mer av et metall fest, eller veldig vanskelig, kanskje på hva vi skulle..? for var «edge». Alle band som var der hadde en slags kant. Og det gjorde ikke saken hva slags sjanger de var i. Jeg vil ikke si alle band, men det er vibe vi skulle på. Kanskje det som trengs for å være litt mer sekulære. «

Han fortsatte: «Hvordan festivaler får stor Jeg vet ikke om det er fakturert som hippie festival, trenger alle hippier kommer Hvis det er fakturert som death metal fest, gjøre alle death metal folk kommer?.??»

«Og hvem vet? Kanskje det var oss feste vårt navn. Det er, liksom:» Ah, det er deres festival. Jeg ønsker ikke å gå. » Jeg aner ikke! Skal vi legge for mye vekt på vårt navn? Hvis vi åpnet opp METALLICA hamburger stå der borte, ville mer folk kommer eller kommer færre folk fordi de liker oss eller ikke liker oss? Prøver sine meninger påvirket av vår moniker på det? «

Hetfield gikk på å spekulere hvorfor METALLICA fans var motvillige til å bruke sine hardt opptjente penger på en festival med en haug med ikke-metal-band. Han sa: «Hvorfor, på METALLICA festival, er Red Hot Chili Peppers spiller Eller hvorfor Eric Church spille på et METALLICA festival Det er bare feil jeg har ikke tenkt ‘?.. Og stamme. Jeg elsker tribal jorden. Jeg elsker ’tilhørighet. Jeg elsker en følelse av familien. Jeg elsker en følelse av «det er greit å være annerledes når du er annerledes sammen. ‘ Og alle er forskjellige. Alle vet de er koblet på slutten av dagen, men kanskje noen ganger du bare tenker: «Hvorfor kan ikke du bare liker det du liker fordi du liker det? Må jeg sitte gjennom ti andre band som jeg ikke liker bare for å se bandet jeg liker? Kanskje jeg ikke ønsker å gjøre det. » Det er så enkelt som det. «

Han fortsatte: «Prøver å ta alt, hele tiden, har aldri jobbet Aldri..

«Og i stedet for alle fans av de bandene som kommer til ett sted til å delta sammen, som var litt av den» nye PC ‘måte å være – «det er en verden, en familie’ -. De faktisk kansellert hverandre ut stansen ‘My Gud, jeg ønsker ikke å gå og henge ut med en haug med fete metalheads, med lus, headbanging, og deres bugs flyr inn i håret mitt! jeg ønsker ikke å dele et toalett med den fyren! Kanskje det var det? Jeg vet ikke. «

Hetfield la til: «Hvem vet hvorfor folk er som de er Vi kan ikke tvinge folk til å tenke som oss, og dette er hva som skjer når du er en artist Du kan tenke slik du vil, lage hva du vil,?.. lagt det ut, og du har ingen forventninger. Du har lyktes. Nå, hvis du gjør en business venture med kunst som er involvert i det, det er en annen historie, og det er vanskelig å fortsette med det og taper penger. Det bare doesn ‘ t gjøre noe fornuftig. «

METALLICA ble tidligere sagt å bli leid inn for å være vert for bandets Orion Music + More festival for to nye år i Detroit, ifølge MLive.com.

METALLICA overrasket fans på Orion Music + More on 8 juni 2013 ved å spille sin 1 983 debut-plate «Kill ‘Em All» fra begynnelse til slutt på en mindre scene på arrangementet. METALLICA ble offisielt annonsert til å spille en taktrekket sett den 9. juni for å lukke ut festival, men traff scenen 4:30 pm en dag tidligere for en 10-sang sett som startet med «Hit The Lights» og ferdig med «Metal Militia «.

Ettermiddagen slot ble offisielt tatt av en «handling» kalt DEHAAN – som METALLICA fans kan ha gjenkjent som navnet på skuespilleren Dane DeHaan, som er hovedrollen i bandets 3D-film, «Metallica Through The Never». Et annet hint ble droppet da Hetfield postet en melding på Instagram som lød: «Ikke gå glipp #MUYA Dehaan! #mff #UwillRegretMissingThem #IfUdoUmightKillEmAll #winkWink #getIt?»

Hetfield kom på scenen første til å introdusere «DEHAAN», etter som resten av medlemmene i METALLICA kom ut og begynte å spille.

Ved første Orion-festivalen i 2012, METALLICA spilt både 1991 selvtitulerte «black album» og 1984 «Ride The Lightning» i sin helhet på separate netter.

Continue Reading
Advertisement