Connect with us

Nyheter

Norwegian Wood 25 års jubileum er i gang: – Se stor bildekavalade fra åpningsdagen

Published

on


(Photo credit: Johannes Andersen, Rockman – Susanne Sundfør at Norwegian Wood, Oslo 15th. June 2017)

Skrevet av Knut Eirik Myhre

Årets utgave av den legendariske norske musikkfestivalen Norwegian Wood hyller den norske musikken og de norske artistene.

Festivalen som i år hadde sin åpningsdag i går torsdag 15. juni gjennomføres frem til lørdag 17. juni med et stort spennende festivalprogram.


(Photo credit: Johannes Andersen, Rockman – Norwegian Wood, Oslo 15th. June 2017)

Her kan du sjekke ut komplett program for årets Norwegian Wood

På selve åpningsdagen var bl.a. følgende flotte norske artister en del av programmet:

Anne of the North (Hovedscenen)

Anna Of The North - 15. June 2017 - Norwegianwood

I am K (Underwood)

I am K - 15. June 2017 - Norwegianwood

Jaga Jazzist (Hovedscenen)

Jaga Jazzist - 15. June 2017 - Norwegianwood

Linda Vidala (Underwood)

Linda Vidala - 15. June 2017 - Norwegianwood

Susanne Sundfør (Hovedscenen)

Susanne Sundfør - 15. June 2017 - Norwegianwood

Norske artister har iflg. tidligere pressemelding stått  i kø for å spille og hylle den betydningsfulle festivalen som ble reddet i siste liten. Da Norwegian Woods redningsmann og påtroppende festivalsjef, Svein Bjørge, gikk inn for å redde Norwegian Wood, var det med en klar idé om hvordan 25-årsjubilanten skulle feires. Historiene og minnene om festivalen er like mange som de flere hundretusener av besøkende gjennom årene.

Nærmere 70% av alle artistene som har spilt på Norwegian Wood gjennom 25 år er norske, og det skal markeres. Norwegian Wood er den viktigste festivalscenen for norsk musikk gjennom tidene. Med dette bakteppet gjorde den nye festivalsjefen og bransjeveteranen det dristige valget: 25-årsjubileet til Norwegian Wood skal være en hyllest til den norske musikken og de norske artistene. Tre dager til ende.

«Jeg er både glad og stolt over valget, som sikkert oppleves kontroversielt av enkelte. Men et poeng er at norsk musikk også selger billetter, norske artister trekker publikum. I et stort antall. Så hvorfor ikke gjøre en ren norsk festival når man først skal feire Norwegian Wood», sier Svein Bjørge. » Norwegian Wood er en legendarisk festival med en fantastisk booking-historikk. Midt i Oslo ligger denne unike perlen av en konsertarena. Jeg tror folk kommer til å møte opp i hopetall!», fortsetter Bjørge.

I kveld byr jubileumsfestivalen på disse spennende feststemte norske artistene:

Oslo Ess (hovedscenen) kl. 17.30, Moviestar (Underwood) kl. 18.30, Klovner i kamp (hovedscenen) kl. 19.00, OnklP og Slekta (hovedscenen) kl. 20.30, De Marvells (Underwood) kl. 21.30, Raga Rockers (hovedscenen) kl. 22.00.

Her kan du sjekke ut komplett program for lørdagen

Klar for Norwegian Wood?

Del dine kommentarer, minner, årets opplevelser osv. på Rockman facebook tilhengerside.

Continue Reading
Advertisement