Connect with us

Musikk

Norgesaktuelle D-A-D slipper «The Ghost» lyric video fra kommende studioalbum «Speed ​​Of Darkness»

Published

on

Photo: Per Morten Abrahamsen - D-A-D 2024

Det danske hardrockbandet D-A-D slipper sitt kommende nye album «Speed ​​Of Darkness» 4. oktober og har nå lyric video premiere på låta «The Ghost» fra nevnte album.

Bandets trettende studioalbum «Speed ​​Of Darkness» blir utgitt via AFM Records og inneholder følgende:

01. «God Prays to Man
02. 1st, 2nd & 3rd
03. The Ghost
04. Speed of Darkness
05. Head Over Heels
06. Live by Fire
07. Crazy Wings
08. Keep That MF Down
09. Strange Terrain
10. In My Hands
11. Everything Is Gone Now
12. Automatic Survival
13. Waiting Is the Way
14. I’m Still Here

I anledning det kommende album spilte D-A-D nylig et hemmelig show under årets Sweden Rock Festival i Pistonhead-teltet. Den hemmelige konserten ble satt opp i en boksering i teltet og da The Rock Klassiker All-Stars avsluttet settet sitt i nevnte telt, ble D-A-D avslørt i ringen. De spilte et 25-minutters sett inkludert de to nye sangene «1st, 2nd & 3rd» og «The Ghost» som nå er sluppet som singler.

D-A-D live at surprise gig Sweden Rock, photo by Simon Lundh

Her kan du se klipp fra den «hemmelige» konserten:

Og her kan du høre låta «1st, 2nd & 3rd»:

D-A-Ds kommende album «Speed ​​Of Darkness» ble mastret av Jacob Hansen (Volbeat, Amaranthe, Powerwolf). Trommeslager Laust Sonne sier:

«Jacob Hansen er veldig flink til å produsere trommelyder, og han har et innspillingsrom designet for trommer. Det er ikke mange slike studioer der ute, siden det meste gjøres på datamaskiner i folks stuer i disse dager. Det er vanskelig for trommeslagere som meg, som slår hardt og lager mye cymbalstøy, å finne studiofolk som er trent for det, men Jacob er en av dem. Jo mer jeg slapp løs, jo bedre hørtes jeg ut, så det var virkelig fantastisk»

Bandets gitarist Jacob Binzer slår seg sammen med produsent Nick Foss og avslører: «Han sier at dette er den sterkeste samlingen av sanger på lenge, og han har tross alt vært med siden 1988.» Han legger til at han er enig med produsenten: «Selv om du egentlig ikke kan bedømme album før ett til to år etter utgivelsen, synes jeg også at dette er en sterk pool. Noen av disse sangene har overrasket meg positivt mens vi spilte dem inn, og det er veldig lovende»

Vokalist og gitarist Jesper Binzer er enig med broren sin: «For første gang på tre til fire album er jeg helt begeistret for materialet vårt, og jeg gleder meg til å gå i studio hver eneste dag. Vi har et overskudd av både sanger og ideer, og dette er et sted jeg har ønsket å nå med de siste tre-fire D-A-D-albumene. Det er sprøtt hvordan ting er sirkulære på den måten. Jeg trodde at alt var gjort, og jeg tenkte at vi bare var gamle gutter som gjorde det vi kunne, men det har oppstått en ny nødvendighet” og legger til at samarbeid er det operative ordet:

D-A-D er elsket av det norske rockepublikum og har lagt bak seg over 20 konserter i ulike norske byer og festivaler. Alltid med stor suksess. Sist vi fikk besøk var blant annet under fjorårets Raumarock (5/8), Ravnedalen Live (14/7), Trondheim Rocks (11/6) og Karmøygeddon (6/5). I 2022 spilt de blant annet under Tons Of Rock (24/6) og under Elvebris (25/6).

Les også: D-A-D ga blaffen i mulig søksmål under Ravnedalen Live

Trykk her for den norske festivalguiden 2024

I år er de norgesaktuelle 22.10 på Tapperiet i Trondheim og 24.10 på Sentrum Scene i Oslo.

Trykk her for å sikre deg billetter

Trykk her for å følge oss på Instagram

Opplevd D-A-D live?

– Hva synes du om de nye låtene?

Del dine kommentarer, konsertbilder og filmklipp på Rockman facebook (her)