Connect with us

vg-nett

Norges nye gitarhelt! – Fredrik Strand Halland (16)

Published

on

16 åringen Fredrik Strand Halland fra Bergen er vinneren av konkurransen Norges ukjente gitargenier som har blitt gjennomført på Norges største musikknettsted www.rockman.no i samarbeid med Joe Bonamassa, en av verdens største gitargenier og Notodden Blues Festival, Europas største musikkfestival.

Kjetil Grande på vegne av juryen:

– «Fredrik Strand Halland er en oppsiktsvekkende bra gitarist». 

– «At han bare er 16 år gammel er rett og slett fenomenalt og til å bli helt satt ut av».

xx

PS! Fredrik Strand Halland er kun 14 år under fremførelsen av låten over.

Juryen som har bestått av Spellemannvinner Kjetil Grande, Spellemannvinner Morten Omlid, Booking/produksjonsansvarlig Ed Murphy, Notodden Blues Festival og Rockman, har hatt gleden av å gjennomgå hele 65 spennende bidrag.

For å se og høre alle de flotte bidragene fra 65 norske gitartalenter: trykk her>

 Som vinner av konkurransen får Fredrik treffe en av sine store gitarforbilder Joe Bonemassa i forkant av hans konsert på Rockefeller i Oslo 25 mai der Joe B. personlig vil overrekke gevinsten, en signert gitar. Under årets Notodden Blues Festival som gjennomføres 5 – 8 august og som i år har booket et av sitt sterkeste artistprogram noen sinne, med artister som bl.a. Status Quo (UK), Solomon Burke (US), Robert Randolph & The Family Band (US), Walter Trout (US), Eric Sardinas & Big Motor (US), så  får Fredrik Strand Halland i tillegg fremføre 1 låt på hovedscenen under åpningssermonien.

For å se komplett lineup for årets Notodden Blues Festival: trykk her>

 Fredrik S.H. ble overrasket og svært glad da Rockman ringte for å overbringe gladnyheten og ta en liten «gitarprat»:

Hva inspirerte deg til å spille gitar?

– «Jeg begynte å spille gitar da jeg var 7 år og lært de første akkordene av min far. Da jeg var 9 år begynte jeg i lære hos Mads Eriksen. Det var han som introduserte meg for bluesmusikken etter å ha spilt en låt av Stevie Ray Vaughan for meg. Da ble Vaughan det nye store idolet mitt. Etterhvert har jeg hentet spennende inspirasjon fra flere store artister som bl.a. Gary Moore, Lars Håvard Haugen fra Hellbillies og ikke minst Joe Bonemassa. Det skal bli en stor opplevelse å få treffe Joe Bonemassa 25 mai i Oslo og ikke minst en enorm glede å få muligheten til å spille en låt under åpningssermonien på selveste Notodden Blues festival i august for tusenvis av bluesglade mennesker. Jeg og bandet mitt holder på med å spille inn nye låter som vi planlegger å spille inn før sommeren, så dette er jo helt fantastisk».

Besøk Fredrik Strand Halland`s MySpace side for å sjekke ut låter: trykk her>

Hva synes DU om vinneren?

Skriv gjerne en hilsen eller dine kommentarer nedenfor!


Bli en del av Rockmangjengen!

Add Rockman som tilhenger på Facebook:

Som tilhenger får du bl.a. tilgang på artistbilder, nyheter og deltar samtidig automatisk i spennende musikkrelaterte konkurranser på Rockman hver måned! Øk dine vinnersjanser og bidra samtidig til å spre det glade musikkbudskap ved å inviter ALLE dine Facebook venner til å add Rockman som tilhenger og be samtidig disse til å gjøre det samme. Husk å skrive på Rockman`s facebookside hvor mange venner du har invitert. 

Continue Reading
Advertisement