Connect with us

Nyheter

Mott The Hoople trommeslager og grunnleggende medlem Dale «Buffin» Griffin er død

Published

on


(photo art portrait by Rockman – Dale «Buffin» Griffin (26) 1974)

Skrevet av Knut Eirik Myhre

Rockelegenden Ian Hunter melder på sin offisielle facebookside at hans tidligere bandkollega som i 1969 var med på å etablere et av tidenes viktigste rockeband Mott The Hoople døde 17. januar 2016 kun 67 år gammel.

– The last time I saw Buff was at the First MTH reunion in 2009. He was eloquent and aware and had a great time doing the encores. I’m so glad he was able to do that – Mott was his band. He not only played to the song – he played to the lyric. Our condolences to his partner Jean Smith. R.I.P. Terrance Dale Griffin.- Ian Hunter

 

 

 

Dale «Buffin» Griffin fikk i 2006 som 58-åring diagnostisert med tidlig fase av Alzheimers sykdom. Sykdommen har gradvis forverret seg gjennom de siste årene. I oktober 2009 når rockelegendene i Mott The Hoople valgte å gjennomføre en reunionkonsert på Hammersmith Apollo i London med de originale bandmedlemmene for å feire deres 40 års jubileum,var også «Buffin» med. Men sykdommen var da så sterkt forverret og han klarte kun å delta under bandets ekstranummer med støtte fra The Pretenders trommeslager Martin Chambersden som måtte erstatte «Buffin». En reunionkonsert som i utgangspunktet var kun ment å bestå av 2 konserter, men som ble så populær at det ble gjennomført ytterligere 3 påfølgende utsolgte konsertkvelder.

Dale «Buffin» Griffin ble født i Ross-on Wye, Herefordshire og starter tidlig med å spille i en rekke lokale band sammen med blant annet sin barndomsvenn Overend Watts og hadde allerede på denne tiden fått kallenavnet «Buffin». Sammen med Overend Watts og Mick Ralphs i bandet The Doc Thomas Group gjennomførte de i 1968 en endring i line-up, fikk med seg keyboardist Verden Allen og skiftet navn til The Shakedown Sound.


(foto: album sleeve fra «All The young Dudes»)

I 1969 flyttet de til London og kom i kontakt med plateprodusent Guy Stevens. De hentet så inn villstyringen Ian Hunter fra et annet band som deres vokalist og Mott The Hoople ble dannet.

Etter at Ian Hunter sluttet i bandet for å starte som soloartist i 1974 valgte Griffin sammen med Watts og Morgan Fisher å danne bandet MOTT med Ray Majors og Nigel Benjamin. I 1976 etter at Benjamin sluttet i bandet valgte de gjenværende medlemmene gå danne bandet British Lions sammen med Medicine Head sanger og låtskriver John Fiddler og hold det gående frem til slutten av 70-tallet.

På 80-tallet dannet Griffin og Watts et produksjonsselskap og produserte album for Hanoi Rocks og The Cult samt hitsingler som Department S «Is Vic There». Etter hvert begynte Griffin å jobbe med BBC som produsent og produsert en rekke BBC Radio 1 John Peel sessions 1981 til 1994 blant annet Pulp, Smashing Pumpkins og Nirvana. #RMROCK

Hva er dine beste Mott The Hoople minner?

Skriv om dine konsertopplevelser, favorittåter, album osv. i kommentarfeltet nedenfor eller på Rockman facebookside 

Continue Reading
Advertisement