Connect with us

Musikk

Morten Omlid (62) en av Norges ledende bluesgitarister er død

Published

on

Photo credit: Knut Eirik Myhre - www.rockman.no - Morten Omlid at Notodden Blues Festival

En av Norges ledende blues og rock gitarister Morten Omlid døde brått og uventet kun 62 år gammel. Han ble funnet i sitt hjem på Notodden fredag.

Den ufattelige triste meldingen ble blant annet meldt på bandet Spoonful Of Blues sin offisielle facebookside tidligere i dag der Morten var grunnleggende medlem og gitarist.

Morten Omlid var en svært dyktig gitarist som også er kjent for sitt mangeårige musikalske samarbeid med den spellemannprisvinnende bluesartisten Rita Engedalen hvor han deltok på samtlige av hennes 7 studioalbum. Han var også i over 20 år fast gitarist for «Damer i Blues» med Margit Bakken og Rita Engedalen. Gjennom bandet Spoonful Of Blues som er et av Norges mest populære bluesband og som i tillegg til Morten Omlid (gitar) består av Jostein Forsberg (vokal/ munnspill), Eskil Aasland (trommer) og Tony Caddle (bass), har han turnert bluesklubber og festivaler for fulle hus både i Norge og internasjonalt.

Spoonful Of Blues offisielle band promobilde 2023

Nå fredag utgav Spoonful Of Blues sitt siste album «Songs from Notodden Norway» og bandet skulle etter planen hatt slippkonsert på konsertstedet «Stopp Pressen» i Oslo i dag lørdag.

Jostein Forsberg som er leder av Notodden Bluesfestival og bandkollega med Omlid i «Spoonful of blues» sier til NRK Vestfold og Telemark at han har fått i oppgave å snakke på vegne av familien. Forsberg som har kjent Omlid helt siden guttedagene på Notodden og har mistet sin aller nærmeste venn sier bl.a. følgende til NRK:

«Det var et sjokk. Jeg er helt knust – slik alle vi i musikkmiljøet som var tett på Morten er. Det blir et tomrom for så mange, ikke minst på Notodden. Han hadde kommet til å ha enorm betydning i år fremover. Gårsdagen skulle vært en gledens dag vi skulle lansere ny plate og starte på ny turnè. Allerede kommer det inn meldinger fra radiostasjoner i utlandet om at de spiller plata. Det var en kjærlighet til det vi drev med. Han var en drivkraft og hjulet» Jostein Forsberg

– Hvil i fred kjære Morten Omlid

Del gjerne dine reaksjoner og minner

Del dine kommentarervpå Rockman facebook ( her )

Continue Reading
Advertisement