Connect with us

Musikk

Metallica`s James Hetfield hyllet Mick Box under Tons Of Rock – Opplevde Uriah Heep som 15 åring

Published

on

Foto: Skjermdump av innlegg Mick Box offisielle facebooksiden + Foto: Alex Hoel, Rockman.no - Uriah Heep på Tons Of Rock 2024

I forbindelse med årets Tons of Rock som nettopp er avsluttet var det mange artister og legender som kom sammen backstage som gamle kjente eller stiftet nye bekjentskaper.

Mick Box fra legendariske Uriah Heep, verdens hyggeligste og smilende rockelegende (jeg kan garantere – har møtt han selv), delte i etterkant av Tons Of Rock, på sine private facebookside, en artig historie. Metallica`s James Hetfield som også spilte på festivalen hadde oppsøkte mr. Box backstage på Tons of Rock. Han kunne fortelle at Uriah Heep var den andre konserten han opplevde siden fødselen. På samme konsert spilte også Jethro Tull.

Vi har gjort litt research nå i etterkant og funnet ut at konserten han viser til må ha vært 15. november 1978 der begge disse band spilt på samme scene på Long Beach Arena i California USA i forbindelse med bandets «Fallen Angel Tour»:

I tilfelle så var da James Hetfield som er født 3. august 1963 kun 15 år den gangen. Etter hans reaksjon å dømme som han viser her ved å oppsøke Mick Box backstage, så er det utvilsomt at han den gang og sikkert senere har blitt inspirert stort av musikken til Uriah Heep og gitarspillet til Mick Box,

Ser vi tilbake på Uriah Heep sin setliste live på den tiden så spilte de høyst sannsynlig følgende låter under den konserten:

  1. Look at Yourself
  2. Stealin’
  3. Falling in Love
  4. Woman of the Night
  5. July Morning
  6. One More Night (Last Farewell)
  7. Who Needs Me
  8. Sweet Lorraine
  9. Easy Livin’

Her kan du høre alle låtene:

Uriah Heep gjennomførte for øvrig en knallsterk konsert under Tons of Rock. På samme måte som de for øvrig også gjorde bl.a. under fjorårets Notodden Blues Festival.

Les også: Uriah Heep fortsetter å imponere, nå på fullstappet Tons Of Rock

Hvilke Metallica låter tror du kan ha blitt inspirert av James Hetfield`s inspirasjon fra Uriah Heep?

– Var du på Uriah Heep og eller Metallica på Tons Of Rock?

Del dine kommentarer, konsertbilder og filmklipp på Rockman facebook (her)