Connect with us

Musikk

Mercyful Fate til Norge 2022

Published

on

Photo credit: Cecil/wikipedia - King Diamond live at Tuska Open Air 2013 + Consert poster Mercyful Hate 2022

Det danske heavy metal bandet Mercyful Fate frontet av King Diamond (Kim Bendix Petersen) bekrefter Europaturnè som inkluderer Norge og Beyond The Gates i Bergen 6. august 2022.

Her er litt og varme opp med frem mot konserten:

Mercyful Fate ble etablert i 1981 av vokalist King Diamond og gitarist Hank Shermann. Påvirket av progressiv rock og hard rock, og med tekster som omhandler Satan og det okkulte, var Mercyful Fate en del av den første bølgen av black metal tidlig til midten av 1980-tallet. Siden oppstarten i 1981 har Mercyful Fate gitt ut bl.a. syv studioalbum. Etter flere besetningsendringer og selvlagde demoer ga de ut sin selvtitulerte EP i 1982, med besetningen til King Diamond (vokal), Hank Shermann (lead- og rytmegitarer), Michael Denner (rytme- og leadgitarer). ), Timi Hansen (bass) og Kim Ruzz (trommer). Med denne line-upen spilte gruppen inn sine to første studioalbum «Melissa» (1983) og «Don’t Break the Oath» (1984). I 1985 ble bandet oppløst på grunn av uenighet om videre musikkretning.

Her kan du sjekke ut Mercyful Fate på Spotify

Fire av de fem medlemmene av Mercyful Fate gjenforent i 1992 for å spille inn albumet «In the Shadows», som ble gitt ut året etter. I løpet av 1990-tallet ga bandet ut ytterligere fire studioalbum og gikk gjennom flere line-up-endringer. Mercyful Fate gikk i pause i 1999, men ble gjenforent noen ganger på 2000-tallet. 1. august 2019 ble det kunngjort at Mercyful Fate gjenforenes på heltid med planer om å turnere og gi ut et nytt album som vil være deres første siden «9» i 1999. Planen har vært at nytt album skulle slippes i løpet av 2022, men dette er foreløpig ikke bekreftet.

Trykk her for å sjekke ut vår fete guide til årets norske festivaler

Trykk her for å sjekke ut vår fete guide til årets «største» konserten i Norge

Er du klar for konsert med Mercyful Fate?

– Har du opplevd bandet live tidligere?

Del dine kommentarer på Rockman facebook tilhengerside