Connect with us

Nyheter

Little Steven bekrefter besøk til årets Notodden Blues Festival

Published

on


(foto samtlige bilder ovenfor: Johannes Andersen, Bruce Springsteen & Little Steven, Ullevål Stadion 29. juni 2016)

Da Little Steven møtte pressen dagen etter nok en legendarisk opptreden med Bruce Springsteen & the E Street Band i Oslo onsdag kveld, kunne Springsteengitaristen bekrefte at han kommer til Notodden i festivaluka.

Les også: Se bilder fra Bruce Springsteen konserten på Ullevål Stadion

Steven Van Zandt oppdaget Notodden Blues Festival i fjor og forelsket seg hodestups i den unike festivalen i den lille arbeiderbyen i Telemark. Van Zandt sa at han har bestemt seg for å droppe 90-årsdagen til jazz-vokalisten Tony Bennet til fordel for Notodden.

– Det ble sirkus rundt Little Steven under fjorårets festival. Han deltok i mange offisielle aktiviteter og ble spesielt oppglødd over festivalens engasjement i musikkopplæring for ungdom. Rockeren to seg også god tid med mange av festivaldeltakerne. Det er opplagt at mange vil ønske å treffe han igjen. Dette er bra for festivalen, for bluesskolen som etableres og for byen. Et godt bevis på at Notodden Blues Festival har betydning for vår region, sier festivalsjef Jostein Forsberg. 

Little Steven har innledet et samarbeid med Notodden Blues Festival og Europas Blues Senter om bandopplæring for ungdom. Sammen med Steven Van Zandt har de startet Little Steven`s Blues School som er en utvidelse av opplæringsopplegget som NBF har hatt siden gående siden 1989. til nå har tilbudet vært for ungdom mellom 13-18 år, nå er det utvidet med et videregående kurs for de mellom 19 og 26 år.

Les også: Little Steven starter bandskole i Norge

– Deltagerne på den aller første Little Steven’s Blues School vil få opplevelser de aldri kommer til å glemme når Steven sjøl stiller opp som en av lærerne. Jeg kan nesten ikke sette meg inn i hvor stort det må være å ha en sånn legende ved kateteret, sier daglig leder Espen Fjelle i Europas Blues Senter.  Dette er starten på et talentutviklingsopplegg som kommer til å lage furore innen det rytmiske musikk-Norge. Det er alt for mange norske talenter som aldri kommer seg ut av gutte-og jenterommet eller øvingskjelleren. Vi skal løfte dem fram.

Steven Van Zandt kommer direkte fra turneslutt med Bruce Springsteen og til Notodden. Han er ventet til Bluesbyen mandag i festivaluka og blir til fredag eller lørdag. Da er det ikke lenge før det er ut på USA-turne igjen med «The Boss».

Continue Reading
Advertisement