Connect with us

Musikk

Legendariske Eagles bekrefter første «The Long Goodbye Tour» Europakonserter 2024

Published

on

Foto: Eagles pressefoto 2024 - Live Nation

Etter mer enn 50 år med turné, og konsekvent utsolgt av arenaer og stadioner over hele verden, kunngjorde Eagles i fjor deres «The Long Goodbye Tour» som vil være bandets siste turné.

Første konsert i anledning turnèen ble gjennomført 7 september på Madison Square Garden i New York og deretter 20 påfølgende konserter i USA ut 2023. Turnèen har fortsatt videre i USA i år med fire utsolgte konserter på Kia Forum, Inglewood i California (5, 6, 12, 13. januar) og videre 2 utsolgte konserter på Footprint Center i Phoenix, Arizona (19 og 20. januar).

Turnèen fortsetter i USA frem t.o.m. 16. mars før de nå da har bekreftet sine første konserter i Europa med konserter i England og Nederland:

I løpet av bandets mer enn 50 år med turné, har Eagles utført mer enn 1000 konserter rundt om i verden, og solgt mer enn 15 millioner billetter.

Bandet Eagles ble etablert høsten 1971 dannet og var banebrytende med en unik musikalsk stil som blandet country, folk, R&B, rock og pop og har blitt et av de tidenes mest kreative og kommersielt suksessrike band. I dagens brede rockelandskap beholder Eagles en appell som overskrider både generasjon og sjanger, og sementerer bandets rolle som varige musikalske ikoner.

Eagles har solgt mer enn 150 millioner album over hele verden. De har mottatt hele seks Grammy Awards og ble innlemmet i Rock & Roll Hall of Fame i 1998 og mottok Kennedy Center Honours i 2016. Dette sa tidligere president Barack Obama den gang under utnevnelsen:

Bandets album «Greatest Hits 1971-1977» er det mest solgte albumet i USA, med RIAA som sertifiserer samlingen til hele 38 ganger platina. «Hotel California» er det tredje bestselgende amerikanske albumet i historien, sertifisert 26 ganger platina. Etter utgivelsen i 1976, toppet den listene og fikk to Grammy priser for «New Kid In Town» og «Hotel California».

Her en fantastisk «unplugged» akustisk versjon fra 1994:

Låta «Hotel California» er for øvrig streamet nærmere 1,5 milliard gangerSpotify og ligger for tiden som en av Tidenes Topp 50 meste spilte rockelåterSpotify.

Trykk her for å se hele Tidenes Topp 50 meste spilte rockelåter

I etterkant av det tragiske og svært overraskende dødsfallet til grunnleggende bandmedlemmet Glenn Frey, (67) i 2016 var hans mangeårige bandkollega Don Henley i stor sorg raskt ute med å oppløse bandet. Glenn Frey (vokal, gitar, keyboard) og Don Henley (vokal, trommer) som sammen med Bernie Leadon (gitar, mandolin, banjo) og Randy Meisner (bass) etablerte bandet i 1971 og Joe Walsh (gitar) som ble med bandet i 1975. Gjennom årene har utvilsomt Glenn Frey og Don Henley vært bandets viktigste låtskriver der de sammen har skrevet mange av bandet største hits som bl.a. «Tequila Sunrise», «Desperado», «One Of These Nights», «Take It To The Limit», «Lyin`Eyes» og ikke minst «Hotel California» som de skrev sammen med Don Felder.

Les også: Eagles gitarist Glenn Frey er død

I 2017 bestemte bandet seg for å komme sammen igjen og spilte sin første gjenforeningskonsert 15. juli samme år på Dodger Stadium i Los Angeles. Bandets lineup under den pågående «The Long Goodbye Tour» består av Don Henley, Joe Walsh, Timothy B. Schmit (kom med i bandet i 1977), Vince Gill (kom med i bandet i 2017) og Deacon Frey (som er sønn av avdøde Glenn Frey).

Trykk her for å holde deg oppdatert på bandets konsertdatoer

Nå er det bare å «krysse fingre» for Eagles konsert i Norge.

Eagles har tidligere spilt i Norge følgende ganger:

  • 13. juni 2011 – Norwegian Wood, Oslo
  • 12. juni 2011 – Viking Stadion, Stavanger
  • 01. juni 2009 – Koengen, Bergen
  • 04, juni 2001 – Oslo Spektrum, Oslo
  • 22. juli 1996 – Oslo Spektrum, Oslo

Er du klar for Eagles konsert i Norge?

– Har du opplevd bandet live tidligere?

Del dine kommentarer på Rockman facebook (her)