Connect with us

Nyheter

Keith Richards: – Denne låta spilte jeg på min mors dødsleie

Published

on


(foto: skjermdump av YouTube film nedenfor)

Skrevet av Knut Eirik Myhre

Keith Richards er blant de største om ikke den aller største når vi snakker om levende rockelegender. I et rørende intervju som er foretatt av hans management og publisert via hans offisielle nettside forteller Richards om det siste døgnet når han våket over sin mor på hennes dødsleie.

I intervjuet som ble foretatt i forbindelse med utgivelsen av hans bok «Gus & Me» med undertittelen «The Story of My Granddad and My First Guitar,» som ble utgitt i 2014, forteller Richards den rørende historien med et «snert» av galgenhumor om når han på dødsleiet ved sengen til sin mor Doris fremførte den nydelige akustiske låta «Malagueña»

Låta «Malagueña» er opprinnelig komponert av den Cubanske komponisten Ernesto Lecuona i 1928. Richards er eneste barn av Doris og Bert Richards, som ble skilt i 1962. Moren kjøpte Keiths første gitar til hans 15. års fødselsdag og den første låta som nettopp var «Malagueña» lærte han å spille gitar fra sin bestefar, Theodore Augustus «Gus» Dupree.

Her kan du høre Keith Richards fremføre låta i forbindelse med konserten og dokumentarfilmen Shine a Light med The Rolling Stones som ble utgitt i 2008.

Keith Richards spiller låta mens folk mingler på scenen. Blant annet ser man den tidligere amerikanske presidenten Bill Clinton stå i bakgrunnen å prate med Mick Jagger.

Doris Richards døde 91 år gammel i 2007

Les også: Her kommer trøbbel fra Keith Richards

Continue Reading
Advertisement