Connect with us

Musikk

Judas Priest blir endelig innlemmet i Rock & Roll Hall Of Fame 2022

Published

on

Foto: Offisielt pressefoto Judas Priest

Etter flere år der Judas Priest har blitt nominert til Rock & Roll Hall Of Fame, var det jaggu på tide at bandet nå ble innlemmet. Alt annet hadde vært en skam. Så… gratulere til et av de aller største heavy metal band gjennom alle tider.

Les også: Slik reagerer Rob Halford på Judas Priest nominering for fjerde gang.

Les også: Judas Priest, New York Dolls, Rage Against T. M. nominert til Rock Hall Of Fame 2022

Judas Priest tok det smeltede stålet smidd av Black Sabbath og Deep Purple og brukte det til å bli metalguder, og skapte formen for fremtiden til alt heavy metal, skriver Rock Hall om bandet og fortsetter. Hvis du har sett Judas Priest live, kjenner du den kraftige kraften til deres doble gitarangrep, drivende riff og svevende operavokal.

Røttene til bandet går tilbake så langt som til 1969, men det var da vokalist Rob Halford og andre hovedgitarist Glenn Tipton ble med gitarist K. K. Downing og bassist Ian Hill på 1970-tallet at deres unike lyd begynte å ta virkelig form. I 1980 ga de ut det klassiske «British Steel», albumet som skulle drive bandet utover metal- og hardrockens verden – og startet en serie platinaselgende album – og over på mainstream-radio med «Living After Midnight» og «Breaking The Law»

Følgende artister fra Judas Priest blir innlemmet i Rock Hall Of Fame:

  • Les Binks (trommer) medlem fra 1977 – 1979
  • K. K. Downing (gitar, synth) medlem fra 1970 – 2011
  • Rob Halford (vokal) medlem fra 1973 – 1992 og fra 2003 til d.d.
  • Ian Hill (bass) medlem fra 1970 og til d.d.
  • Dave Holland (trommer) medlem fra 1979 – 1989 (døde i 2018)
  • Glenn Tipton (gitar, keyboard, synth.) medlem fra 1974 til d.d.
  • Scott Travis (trommer) medlem fra 1989 til d.d.

I tillegg til Judas Priest blir også bl.a. Eminem, Dolly Parton, Duran Duran, Lionel Richie, Pat Benatar, Eurythmics og Carly Simon innlemmet i årets Rock & Roll Hall Of Fame.

14. juni spiller Judas Priest i Norge ved DNB Arena i Stavanger med Bokassa som special guest denne kvelden. Bandet som nylig feiret ”50 Years Of Metal” er bl.a. kjent for å være grunnlegger av karakteristiske ”metalhead-stilen” med nagler og lær.

Bandet var også en del av The New Wave of British Heavy Metal. I forkant av at fjorårets planlagte turnè, og før covid-19-pandemien satt en effektiv stopper for hele fjorårets konsert og festivalsommer fortalte Rob Halford til Rolling Stone Magazin at bandet arbeider hardt for å gjøre den planlagte turneen til noe helt spesielt. Bandet har de siste månedene jobbet med design av scenen. De ønsker å gi fansen en helt unik opplevelse. Bandet roter også godt i sin musikalske kiste å leter etter musikalske skatter som aldri tidligere har blitt fremført på en scene.

Halford sier videre at bandet har noen store overraskelser, og at den forestående turneen kommer til å bli en episk hyllest til Judas og Britisk Heavy Metal.

Les også: Her er guiden til alle de «store» konserter i Norge 2022

Gi din «thumbs up» og gratulasjoner til Judas Priest

Del dine kommentarer på Rockman facebook tilhengerside