Connect with us

Albumnyheter

Idol-vinner Ingvar Olsen slipper debutalbumet «Vol.1»: – Se ekslusiv akustisk musikkvideo

Published

on


( foto: Fred Johnny)

Skrevet av Knut Eirik Myhre

Nordlendingen Ingvar Olsen sjarmerte både jury og det norske folk da han i 2014 deltok i Idol med et spennende klassisk låtmateriale à la Roy Orbison, Chris Isaak og Elvis Presley. Ingvar tok seieren hjem og har siden jobbet målrettet med å videreutvikle seg som artist. Nå er han klar med sin debut EP «Vol.1».

Ingvar Olsen vokste opp under nordlyset i de majestetiske omgivelsene på Kvaløya, et nordnorsk steinkast fra Tromsø. Skihopperen, fotballspilleren og den tidligere medisinstudenten fikk artistpiren til å gro og musikkhjertet til å slå når han oppdaget platene fra legendariske artister som ELO (Electric Light Orchestra), Queen og The Beatles.

– Jeg husker jeg tenkte at det de gjorde, det skulle jeg også gjøre en dag, sier Ingvar Olsen. Tjuefemåringen har sitt musikalske hjem i 50-, 60- og 70- tallets rock`n`roll, blues, country og pop og har brukt tiden etter Idol til å finne låter og produsenter som kan gi ham det rette fundamentet for å løfte frem hovedinstrumentet, som er og blir stemmeprakten.

– Hva var det første albumet du kjøpte seg?

 – Jeg husker jeg pleide å gå i CD-butikkene og lytte på CD`er, men hva som var første albumet jeg kjøpte, det husker jeg ikke. Derimot husker jeg første albumet jeg likte veldig godt. Det var The Beatles «Die Grossen 12». Var hooked med en gang.

– Hvordan har tiden vært etter Idol?

– Dagene fra Idol har vært veldig lik dagene etter idol. Jobbe med låtvalg, filmklipp, promo, intervjuer, photoshoot, kaste seg ut i nye ting og så videre. Idol var dermed en fantastisk skole eller springbrett for å forberede meg på tiden etter, hvor alt starter. Har vært utrolig spennende dager hvor jeg har fått jobbet med utrolig flinke og flotte mennesker.

På sin debut EP samarbeider Ingvar Olsen med flere norske dyktige etablerte artister som Kjetil Holmstad Solbert (Violet Road), Thomas Eriksen og Kjetil Mørland. Sistnevnte kjent som vokalist og låtskriver av vinnermelodien i den norske Grand Prix finalen i 2014 «A Monster Like Me» som han fremførte sammen med vokalist og musiker Debrah Scarlett. 

– Kjetil Mørland og jeg er begge engasjert av Eccentric music og ønsket en litt sårbar ballade til «Vol.1». Så hvorfor ikke da høre med Kjetil? Det gikk ikke lange tiden før jeg fikk tilsendt «No More Roses». Låta var akkurat slik jeg hadde sett for meg. Solberg og jeg startet med å skrive i lag. Etter at vi hadde skrevet et utkast til en låt, sendte han over en idé på en låt som het «Waking». Jeg dro så og gjorde en demo av den, og det bare satt med én gang.Thomas er en utrolig hyggelig og kreativ produsent som jeg allerede hadde jobbet med på låten «Sarah Moore». Vi klarte da å få til ufattelig mye på utrolig lite tid, så da jeg hørte han hadde en låt på vei, visste jeg det bare kom til å bli bra. Med låten «Amilia» var det match med én gang.

Se eksklusiv akustisk fremførelse av «Waking»

(Denne akustiske fremførelsen er produsert eksklusivt for Nettavisen og Rockmans lesere)

Ingvar Olsens kjappe høydepunkt «låt for låt»

Spor 1 «Amilia» – Med «Amilia» liker jeg veldig godt den rolige popatmosfæren i versene, og det klare enkle refrenget. Klangen i låta er veldig bra. 

Spor 2 «No More Roses» – Låta har en veldig fin historie som man kan kjenne seg igjen i. 

Spor 3 «Waking» – Det jeg liker ekstra med låta, er at den har en ganske kul vibe. Er en fantastisk live-låt og liveversjonen er alltid like kul å gjøre.

 

Spor 4 «Wild Horses» – Fantastisk låt av Gino Vannelli. Jeg liker veldig godt at vi bare gjorde den rett fram med en enkel rhythm. 

Spor 5 «Sarah Moore» – Refrenget, da..

Spor 6 «Another Tonight» – Liker veldig godt den «strawberry fields forever-sounden» Martin Sjølie la på refrenget, og ellers synes jeg klangen i låta er bra.

 – Det har vært veldig gøy å samarbeide med så mange dyktige musikere og utarbeide EP´n. Det å ha utgitt min første EP er nok et av de største høydepunktene.

For å lytte til albumet: TidalSpotifyItunes

Et bankende hjerte for andre

Ingvar Olsen valgte å gi vekk hele overskuddet fra sin album releasekonsert som ble gjennomført på Clarion Hotel The Edge i Tromsø 23. oktober til barneavdelingen ved UNN (Universitetssykehuset i Nord-Norge). Til avisen iTromsø sier han dette om sitt engasjement om å hjelpe andre: – Jeg har jobbet litt med barn gjennom jobben jeg hadde på Kurbadet, så jeg synes det er fint å kunne bidra med dette når jeg har muligheten. Det kommer sikkert andre konserter etter hvert der jeg kan tjene noen penger, påpeker han.

Lørdag 28. november stiller han nok en gang opp for å bidra. Denne gang stiller han opp på støttekonsert i Hansnes for å hjelpe MS rammede Daniel Kornstad Di Ruscios og støttegruppen som er opprettet for å samle inn penger for å kunne gjennomføre stamcellebehandling i utlandet. 

Musikkvideo

Arbeid med musikkvideo til albumlåta «No More Roses» sammen med sitt plateselskap Sony Music Norway er i full gang. Foreløpig ønsker han ikke å røpe så mye av innholdet i selve musikkvideoen annet enn at dette kommer til å bli meget bra. 

Se opp for musikkvideopremiere og konserter fra talentfulle Ingvar Olsen i tiden fremover.

Continue Reading
Advertisement