Connect with us

Musikk

I dag er det 10 år siden heavy metal legenden Ronnie James Dio døde

Published

on

Photo credit: Adam Bielawski, Ronnie James Dio and Heaven and Hell at Charter One Pavilion in Chicago, USA, 11 june 2009

16. mai 2010, for nøyaktig 10 år siden, døde den unike artist, vokalist og låtskriver Ronnie James Dio (67) av sin kreftsykdom. Dio blir hyllet av en hel rockeverden som en av tidenes største vokalister. Både for sin unike vokal, men også som en fantastisk sympatisk person som gjennom sitt lange musikkliv har opparbeidet seg en enorm nær vennekrets blant sine artistkollegaer. På samme måte hylles han fra sitt gigantiske publikum, som gjennom flere generasjoner har opplevd den samme ekte tilstedeværelse og nærhet, både gjennom hans musikk og som en fantastisk liveartist.

Her er et fantastisk klipp med Dio i forbindelse med Heaven & Hell i 2007

Ronnie James Dio vil for all fremtid gjennom rockehistorien leve videre som en legende og ikon der han i tillegg til å ha vært en unik vokalist og låtskriver, vil bli trukket frem som et av de beste eksempler på definisjonen av å skapte musikk gjennom et varmt og ekte musikkhjerte.

Her kan du lese historien om en av rockehistoriens mest geniale vokalister

Ronnie James Dio er også en av de mest elskede figurene i rockehistorien . Hans gaver, både som sanger og låtskriver , er like umiddelbart gjenkjennelig , om han var med Rainbow, Black Sabbath, Heaven & Hell, eller i Dio. Dessverre mistet han kampen mot magekreft i 2010 , men hans ruvende stemme og arv lever videre. For å feire en av rockens mest kraftfulle stemmer, ble det i 2014 etablert en «all star gruppe» bestående av hans artistvenner som gikk sammen om å spille inn 13 av sine favorittspor som en hyllest til Ronnie James Dio der alle inntekter gikk til hjelpeorganisasjonen Ronnie James Dio Stand Up and Shout Cancer Fund diocancerfund.org ) . Albumet er produsert av hans mangeårige manager og kone Wendy Dio og inneholder bidrag fra metal tungvektere som Metallica, Motörhead, Scorpions, Anthrax og Rob Halford (Judas Priest) samt opptredener av mange av musikerne som opptrådte med Dio i løpet av årene. Her kan du lese mer om denne spennende utgivelsen.

Nyt klippet hentet fra «Holy Diver» DVD og låta «Heaven & Hell»:

Les også: Se tidenes mest spektakulære Ronnie James Dio tatovering

I februar skrev vi om at musikkselskapet BMG har annonsert at deres neste spillefilm vil være den første, karriereomspennende dokumentaren om livet og tidene til det legendariske rockikonet Ronnie James Dio. Dette er den første dokumentaren om Dio som har full autorisasjon av kunstnerens eiendom. BMG er både finansmann og utøvende produsent av filmen, med alle tilgjengelige rettigheter over hele verden.

Den kommende dokumentaren er det siste prosjektet i BMGs raskt voksende linje med musikkrelaterte filmer og TV-prosjekter, inkludert de kritikerroste Sundance Film Festival-valgene David Crosby: Remember My Name – nylig Grammy-nominert til ‘Best Music Film’ – og Joan Jett-dokumentar, Bad Reputation; The Show’s The Thing, en film om legendariske konsertpromotører og de tidlige dagene av livemusikkvirksomheten; Rudeboy: The Story of Trojan Records, og Echo In The Canyon.

Filmen vil være den definitive Ronnie James Dio-dokumentaren, som inneholder en rekke private filmklipp som «aldri tidligere vist» og sett fra hans personlige arkiver. Filmen vil by på scener med hans nærmeste jevnaldrende, venner og familie når de bringer oss inn i livet til en rockens aller største ikoner. Filmen er finansiert i sin helhet av BMG, vil bli regissert av Don Argott og Demian Fenton (Framing John DeLorean, Believer, Last Days Here) og produsert av Don Argott og Sheena Joyce.

Her kan du lese mer om den kommende Dio dokumentaren

Del dine beste minner om Ronnie James Dio

Sitter du med noen unike egne konsertbilder? Har du noe kult merch? T-shirt eller annet? Har du en fet Ronnie James Dio tatovering? Ta gjerne bilde og del i kommentarfeltet på Rockman facebookside. Del gjerne også hva som er dine favorittalbum, låter, konsertminner?

Skriv i kommentarfeltet på Rockman facebookside: