Connect with us

Nyheter

Hør denne «ståpels» gitarsoloen: – Tidenes feteste Springsteen cover?

Published

on


Photo credit: MusiCares – Tom Morello covering «The Ghost Of Tom Joad» during Bruce Springsteen tribute 2013)

Skrevet av: Knut Eirik Myhre

I disse moderne teknologiske tider er det fort gjort og la seg rive med i hypingen fra dataprogrammerte rytmer og vokal som er «vridd og vrengt» ved hjelp av ulike data programvarer med tastetrykk og «musegnikk». For all del, det er mye bra rytmer som skapes og som absolutt kan få kroppsrytmen i bevegelse. Men kjære deg, ingen ting kan sammenlignes med musikk og rytmer som skapes med ekte instrumenter fra talentfulle personer med intens innlevelse og rå feeling.

Nedenfor finner du et meget godt eksempel på nettopp dette. 

En fantastisk cover fremførelse av Springsteen låta «The Ghost Of Tom Joad» av bl.a. Tom Morello (kjent som gitarist i tidl. Rage Against The Machine, Audioslave) og Jim James (kjent som vokalist og gitarist i My Morning Jacket). Når du lytter til dette klippet anbefaler vi at du setter deg godt tilbake i stolen og skrur lyden høyt, gjerne med hodetelefoner. Spill låta fra begynnelsen til slutt og la deg rive med i en låtreise som bygger seg gradvis opp og til slutt ender opp med klimaks og sinnsyk rå ståpels-gitarsolo av fantastiske Tom Morello. 

Klippet er hentet fra organisasjonen MusicCare fantastiske konserthyllest til Bruce Springsteen som ble gjennomført i 2013 der dyktige artister i tillegg til Tom Morello og Jim James som bl.a. Neil Young, Sting, Patti Smith, John Legend, Mumford & Son, Elton John og Emmylou Harris fremførte sine versjoner av utvalgte Springsteenlåter. Konserten avsluttes der Bruce Springsteen selv spiller låtene  «We Take Care of Our Own», «Death to My Hometown», «Thunder Road», «Born to Run» og «Glory Days».

Konserten ligger for øyeblikket på NRK nett ( her ) og er tilgjengelig frem t.o.m.12/2.

Dersom du ikke allerede har sett denne, så anbefales konserten på sitt varmeste. Om du er Springsteen fan eller ei, så er dette uansett en flott seerverdig opplevelse. 

Låta «The Ghost Of Tom Joad» ble skrevet av Bruce Springsteen og utgitt første gang på hans ellevte studioalbum med samme tittel i 1995. Låta er inspirert av Tom Joad, fra John Steinbecks klassiske 1939 roman «The Grapes of Wrath». Låta har også blitt spilt inn av Rage Against the Machine. Springsteen har selv fremførte sangen i en rekke arrangementer, blant annet med E Street Band. I 2013 spilte Springsteen inn låta på nytt med Morello og ble utgitt på hans studioalbum «High Hopes» i 2014.

Det er enormt mange knallsterke coverversjoner av ulike originallåter. Ekstra spennende er det når artisten setter sitt eget preg på låta som i mange tilfeller faktisk også kan bli en sterkere versjon enn selve originallåta. I andre tilfeller blir legendariske eldre låter «modernisert» i et nytt lydbilde av dagens artister slik at originalversjonen nærmest «blir født på ny». Da blir det ekstra spennende.

Nedenfor finner du den spennende nye spillelisten «All Times Best Coversongs» som foreløpig består av et utvalg fete coverlåter.

For å følge lista på Spotify trykk her

PS! Lista blir jevnlig oppdatert med nye fete coverlåter

Vi ønsker ditt engasjement og oppfordrer derfor alle våre lesere til å gi oss tilbakemelding og forslag til coverlåter som dere mener fortjener plass på denne spennende listen. .

Forslag til låter kan dere skrive inn i kommentarfeltet på Rockman facebooksiden ( her ) eller sende oss via mail: tips@rockman.no.

NB! Alle forslag vil bli gjennomlyttet og fortløpende vurdert

Hva er dine favoritt coverlåter?

Del dine kommentarer på Rockman facebook tilhengerside ( her ) 

Continue Reading
Advertisement