Connect with us

Nyheter

Historiskt: Se det første kjente liveklippet noen sinne med gitarlegenden Jimi Hendrix

Published

on


(photo: skjermdump av videoklipp nedenfor)

Skrevet av Knut Eirik Myhre

Det er nå dukket frem et helt unikt videoklipp som nå viser seg å være det aller første tilgjengelige og kjente liveklippet av gitarlegenden Jimi Hendrix.

I februar 1967, tre måneder før utgivelsen av debutstudioalbumet, spilte Jimi Hendrix Experience iflg. Guitar World på scenen i en liten klubb med navn Chelmsford Corn Exchange rundt 30 miles utenfor London.

Heldigvis har noen fanget denne unike øyeblikket som du kan se her:

I klippet ovenfor fremfører Hendrix Bob Dylans låt «Like a Rolling Stone» og sin egen «Stone Free» som også ble utgitt som B-side på den 24-årige gitaristens amerikanske debut single «Hey Joe». En låta som også finnes på Smash Hits-samlingsalbumet det påfølgende året.

Selv om konsertstedet der klippet ovenfor er innspilt er et beskjeden lite sted, har dette hatt besøk av flere artister som på lik linje med Jimi Hendrix i ettertid har blitt store artistlegender. Samme år som filmklippet ovenfor er spilt inn (1967) hadde konsertstedet også besøk av bl.a. John Mayall og The Bluesbreakers, David Bowie, Peter Greens Fleetwood Mac og Pink Floyd. Konsertstedet var stappfullt som følge av at Jimi’s første single hadde vært en U.K. Top 10 i måneden før, og ryktene om gitaristen med sine unike ferdigheter gikk for fullt. Konsertstedet hadde også rykte på seg til at mange kjente artistnavn ofte var tilstede blant publikum. Til høyre ved scenen kan man se Pete Townshend og John Entwistle fra legendariske The Who.

Les også: Her er sommeren ultimate rockparty spilleliste

Hva er dine Hendrix favorittlåter?

Del dine reaksjoner i kommentarfeltet på Rockman facebookside ( her )

Continue Reading
Advertisement