Connect with us

Musikk

Her nedfelles avdøde Lemmy`s aske på Wacken – Motörhead avviser at deler av asken er i gjørmehavet

Published

on

Skjermdump av video: "LEMMY FOREVER ASHES CEREMONY AT WACKEN" publisert på YouTube

I forbindelse med gjørmehavet onsdag (2. august) i forrige uke under årets Wacken Open Air i Tyskland, og seremonien for bl.a. å nedfelle asken til avdøde Motörhead grunnlegger, frontfigur , vokalist og bassist Ian ‘Lemmy’ Kilmister samme dag. Så gikk enkelte medier ut i etterkant der de påsto at noen av Lemmy`s aske var strødd ut i gjørmehavet. Dette har fått Motörhead til å reagere kraftig, der de har publisert en uttalelse på sin offisielle facebookside og blant annet sier: – «This Is, indeed, a load of bollocks» (bollocks betyr nonsens på norsk).

Her kan du lese hele deres publiserte uttalelse:

Seremonien ble gjennomført på Wacken Open Air`s åpningsdag som på bakgrunn av det ekstremt dårlige været de sist dagene hadde skapt et enormt gjørmehav og bl.a. en nærmest umulig parkeringssituasjon på området. Den kaotiske situasjonen som følge av uværet førte til slutt til at arrangørene måtte gjennomføre full inngangstopp som igjen førte til at titusenvis av publikummere som hadde kjøpt festivalpass ikke kom seg inn og måtte returnere.

Les også: Aldri skjedd før: – Wacken Open Air stenger for ankomster p.g.a. gjørmehav

I forkant av den annonserte begivenheten sa Wacken arrangør Thomas Jensen følgende:

«At Lemmy kommer tilbake til Wacken er en enorm ære for oss – ord kan knapt uttrykke hvor enormt. Vi vil skape et minnested for ham som yter rettferdighet til hans betydning for en hel sjanger.» Medarrangør Holger Hübner legger til: «Det har alltid vært en spesiell forbindelse mellom Motörhead og Wacken Open Air; knapt noe band har spilt her oftere. At reisen hans også ender her vil for alltid ha en spesiell betydning.»

Les også: Lemmy`s aske skal nedfelles på Wacken Open Air onsdag 2. august

Seremonien besto av bl.a. en parade, taler og begravelse av asken hans på Lemmy`s Bar i landsbyen Wacken. Motörhead`s Mikkey Dee og Phil Campbell deltok begge på seremonien der de bl.a. på Lemmy`s Bars plasserte Lemmys aske i en spesiallaget glassutstillingsenhet ved siden av personlige gjenstander, inkludert hatten hans, støvlene, bassgitaren og Marshall utstyret. Det er også skapt en nøyaktig versjon av Lemmy’s Dressing Room, som inneholdt alle favoritttingene hans som bøker, aviser, whisky inkludert hans elskede Kinder-egg med leketøy. Selve bygningen var utsmykket med diverse veggmalerier med Motörhead-tema, inkludert et av Lemmy selv.

Her kan du se video fra seremonien på Lemmy`s Bar i Wacken:

Senere på kvelden samme dag deltok også Mikkey Dee (trommer) og Phil Campbell (gitar) sammen med bl.a. Doro og Udo Dirkshneider under en egen hyllest på scenen der de fremførte den legendariske Motörhead låta «Ace of Spades» (fra albumet med samme navn utgitt i 1980) og «Love Me Forever» (fra albumet «1916» utgitt i 1991). Under fremførelsen ble det også sendt opp droner som utformet Doro‘s logo, Lemmy‘s ansikt og «The Lemmy & Wacken Forever» logo.

Et fantastisk syn som du kan se i video sammen med opptredenen her:

«Lemmy elsket å spille Wacken; det var et langt forhold da vi spilte for første gang i 1997 og kom tilbake mange, mange ganger. Det er ganske naturlig at han kommer tilbake nå og har et annet sted for alltid»Mikkey Dee. «Det er flott at Lemmy vil være på Wacken for alltid blant så gode venner, og jeg er glad det er et annet hjem hvor folk kan heve en skål for ham»Phil Campbell.

Motörhead og Lemmy har bl.a. spilt på Wacken Open Air. 1. august 2014, 2. august 2013, 6. august 2011, 31. juli 2009, 5. august 2006, 5. august 2004, 4. august 2001, 9. august 1997.

Les også: Gigantisk statue av avdøde Lemmy avduket under festivalen Hellfest

Var du på årets Wacken Open Air?

– Fikk du med deg noe av seremonien? Besøkte du Lemmy`s Bar?
– Har du besøkt Lemmy`s stamsted Rainbow Bar på Sunset Strip? 
– Har du deltatt/ opplevd andre Lemmy minnekonserter/ steder/ hendelser?

Skriv dine kommentarer og del gjerne bilder/ filmklipp på Rockman facebook tilhengerside (her)